“El meu somni s’ha vist complit sent Reina de l’Encontre”

Divendres, 31 Març 2023 09:18 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 86 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Entrevistem a la Reina i Àngel de Resurrecció i a les seues cambreres

 

Inmaculada Muñoz Palencia, té 29 anys, i es mestra de primària en una escola d’Alacant, li encanta llegir i estar en el amics.

 

És de la germandat de la Sanza Faç, des de que va nàixer, ja que la seua família per part de son pare viuen la Setmana Santa amb molta passió, i li ho han trasmés a ella. S’agüelo va se fundador de la Santa Faç, i està allí tota la seua família. Aixina que este any estarà en el cor partit perquè viurà com a Reina amb les Negacions de Pere, però ella és de la Santa Faç. Inma ens parla d’açò i moltes coses mes….

 

Com surt ser elegida Reina i com se sent ser la Reina de l’Encontre 2023?

Doncs, la veritat es que ha sigut una sort perquè quan li va tocar a le meua germandat no vaig poder ser, ja se tenen que donar moltes circunstàncies, i esta vegada, la germandat de les Negacions de Pere, li tocaba traure reina, però com no tenien i s’enteraren que jo volia ser vingueren a buscar-me. El meu perruquer Rubén, comenta que jo volia, i anarem a buscar als meus pares i per sorpresa digueren que si. Però clar açò va ser en el 2019, però no he pogut ser fins ara, per els dos any de paró que hem tingut per la pandèmia.La veritat es uqe aquest any tindré el cor partit entre les dos germandats igual que els meus cosins que serán pages en mi. Però estic molt contenta de viure-ho.

 

Cóm fou l’elecció de les cambreres i com és la vostra relació?

Dons, la veritat es que jo vaig anar buscant cambreres que podien ser , i mijançant una cosina meua vaig trobar a Berta, açò fou abans de pandèmia, i ja després trobarem a Ana, que s’agüelo es amic de la família, i sa mare ha sigut mestra meua, així que si que els coneixia. Finalment hem fet molt bona pinya, ja que encara que jo no puc estar sempre ací, quedem molt per a elegir coses i per a tots els actes i són un amor. Són un un torbellino quan se junten ja que fan molt de convoi perquè se coneixen del col·legi, però deprés estan series quan se te que estar. Sempre estan molt pendents de mi i que vaja sempre be, la relació és molt bona.

 

Parlem també amb elles, Berta i Anna

Anna Manzano Benavent té 11 anys i estudia 6é Primària en La Purísima de Torrent.

“Sóc de la Germandat de Les Negacions de Pere des de l’any passat.

El meu iaio Juan i els meus tios són de la Mare de Déu dels Dolors. La meua germana és de l’Oració de l’Hort. El germà del meu iaio, els seus fills i els meus cosins són del Devallament de la Creu”. Ens conta.

 

Berta Felipe Cabañero, té 10 anys i estudia quint de primària

“Sòc de la germandat de Jesús Nazareno des de l’any 2018 y de las Negacions de Pere desde el 2022. Ma mare és de la germandat de Jesús Nazareno.

 

Qué se sent poder gaudir la Setmana Santa com a cambreres de la Reina de l’Encontre 2023 i com va ser la vostra elecció?

ANA: Varen proposar a ma mare si volia que jo fora Cambrera de la Reina, Inma. Ella va ser alumna de ma mare i Berta, la meua companya cambrera, és amiga meua de l’escola. Jo estic molt contenta i il.lusionada i ja tinc ganes de participar i disfrutar dels actes i processons de la Setmana Santa de Torrent.

BERTA: Pues ma mare te una amiga Carmen, que coneixia un familiar de Inma, i arrel d’això, li ho proposaren a ma mare, açò va ser abanss de la pandèmia.

El ser cambrera de la Reina de l’Encontre i Àngel de Resurrecció és molt emocionant, perquè a mi la Setmana Santa m’encanta, i tindre el privilegi de representar d’aquesta  forma la Semana Santa es molt important.

 

Com es la vostra relació amb Inma?

ANA: Ens duguem molt bé amb Inma i la seua família. Inma està pendent sempre de Berta i de mi i ho passem bé juntes.

BERTA: la nostra relació és molt bona i molt propera, Inma compta amb nosaltres per a tot i ens fa partícips de tot, els seus pares Inma i Dani, i també el seu germà Juanda.

 

D’on vos ve la passió per la Setmana Santa?

ANA: Des de que jo era ben menuda, hem anat tota la família a vore les processons i l’Encontre Gloriós i participem en les celebracions de la nostra Parròquia de Sant Lluís Bertran.

BERTA: Ma mare des de molt xicoteta ens ha dut a la meua germana i ami a vore les processons i quan ja vaig ser un poco més major, que no me caía de son….me va apuntar a Jesús de Nazareno.

INMA: La meua passió me ve per m’agüelo per part de pare i per tota la seua familia, ja que he viscut la Setmana Santa desde que vaig nàixer.

 

Com creus que aneu a viure aquest any els actes?

INMA: Vaig a poder viure la Setmana Santa molt diferent, i podré descubrir noves poricesson, noves formes de fer germandats, i a conèixer a totes, i tot el que fan i adeprendre emolt més de la Setmana Santa Torrrentina.

ANA: Esperem disfrutar i viure la Setmana Santa amb sentiment i alegria, que faça bon oratge i que la gent puga eixir i acompanyar-nos en els diferents actes.

BERTA: Doncs de la Semana Santa espere poder-la disfrutar molt. Que no ploga com diu Anna, jajajaja,  i poder ser una bona representant.

 

Inma, com definiries la teua germandat i com ha sigut descobrir la germandat de les Negacions de Pere?

La meua germandat de la Santa Faç, per a mi es com familia, es com estar en casa, dsifrutar desde dins d’un altra forma, ja que ja coneixes a la junta i tot el món perquè són molt anys. I tmabñe me han recolçat molt. I sobre les Negacions de Pre, la veritat que ha sigut un descobriment és una germandat xioteta i molt familiar també, he manat a aconeixer- los i a tot el que han fet, s’han preocupat per tots els meus acte si el momenament a l’Auditori, a la fi com una segon familia, ja que enns han acollit tant a la meua familia com una part més de la seua germandat i amb molt de carinyo.

 

I la relació amb el germà major suprem Pepe?

Ell s’ha portat molt bé en tota la meua família, les cambreres els pajes amb tots i ha fet lo posible perque s’integrarem i se sentirem com en casa. La veritat que molt bé, molt contenta.

Quin es l’acte que esperes amb més il·lussió?

Apart, del diumenge Gloriòs, que será un dels actes més bonic i més important, espere amb molta il·lussió la processó del silenci el dijous, la esper pode viure desde dins, de reçar per tu mateixa, i viure-lo més íntimament. I el Sant Soterrar és processó que s’espera en ganes, ecara que eés d eles més llargues, l’emoció d’acompanyar ala mare de Déu, i que tota la prcessó és una catequesi de la vida de nostre Senyor, l’espere amb moltes ganes, malgrat el cansanci segur que la disfrute molt. I la gent podrá veure com ho viu cada germandat i la riquea dels passos de la nostra Setmana Torrentina i per a la gent que va en porcessó que ha demanat algo, que també l’esper amb molta il·lussió.

 

Contan’s el que pots desvelar del tratge que duràs Diumenge Gloriòs?

Te puc contar, que jo volia que el tratge duguera 3 coses molt importants per. A mi, que no puc desvelar, i que he aconseguit que tinga, estic molt contenta. Sobre el disseny s’inspirarem en un disseny d’una revista que era un model de Balenciaga i que al avegda s’havia inspirat en vestit d’una reina. Aixina que ens va a radar i partir d’ahí, anirem afegint coses que volia i m’agradaria que duguera i crec que va ser algo nou.

Puc dir que duré un adreç de algemesí d’Agustí i Amaia que li ho va fer a Maria l’anterioir reina i a Cristina Peris.

 

De la capa i els patges que en spots dir, dus algún color de la germandat de les negacions?

La llargària será de 7,5 metres, i aniran 14 patges, no va ser una capa que la gent espere, no va a ser una capa convencional. En el tratge de reina no, uno dels que portaré en la Setmana Santa si que farà un guiny als color de les Negacions , però per al tratge del Diumenge Gloriòs, veiem díficil quadrar els colors gris i blau oscur al tratge de Reina. 

 

El tratge es podrá visitar a partir de les 17.30 a la sala Cívica de l’Antic mercat a partir del dimecres 5 d’abril.

Modificat el Divendres, 31 Març 2023 09:19