“Per a nosaltres és un any molt important i especial”

Divendres, 31 Març 2023 09:19 Escrit per  Jéssica Medina Publicat en Torrent-VAL Vist 148 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Entrevistem a José Vicent Viñes Carratalá, Germà Major Suprem

 

Jose Vicent Viñes Carratalá, Germà Major Suprem, i president de la gemandat de les Negacions de Pere, 12 anys, Des de els inicis de la germandat i també forme part de  la Junta Central 12 anys .

 

Des de quan formes part de la Setmana Santa? Jo vaig ser del Sant Sopar des dels 3 anys, però ja d’adolescent fua no em vestia tant i després, com els meus cosins se n’anaren del Sant Sopar, em demanaren que els ajudara a crear aquesta germandat, les Negacions de Pere, i entre tots la van fundar, també amics. Aleshores la Setmana Santa s’ha transmés molt en la família.

 

Com creus que vas a viure aquest any?

Enguany ens toca la reina de l’Encontre, Imma Muñoz, així que per a nosaltres és un any molt important i especial, aquest any i a banda d’això com sóc membre de la Junta Central, m’han nomenat germà Major Suprem, i estic molt orgullós i molt content, perquè m’agrada molt la Setmana Santa i em fa molta il·lusió.

Com és la relació en Imma?

La relació és molt bona, i com en el temps de la pandèmia s’ha endarrerit tot, duguem en contacte en ella ja més de dos anys. Ha vingut a tots els sopars i actes que hem fet. La veritat que tota la família és molt agradable.

Que destacaries de les vostres processons?

Destacar la processó de Dilluns Sant, que és el nostre trasllat i el dia més important per a nosaltres, des de l’Ermita fins Monte-sión, i és quan nosaltres traguem les dues andes que tenim. I a més de les germandats que en acompanyen tots els anys venen també els Granaders de la Verge del Dolors del Grau que seran 25 o 30 soldats. I nosaltres anirem el divendres de Dolor a processionar amb ells al Grau.

Un altre dia a destacar és el Dimecres Sant, fem la representació de les Negacions de Pere, la fem des de 2014, són gent de la Germandat que du assajant molt i des de 2014 la gent de la germandat ho prepara tots els anys. Les parades seran en l’Ermita en la plaça de l’Era i en Moralets.

 

A més del Diumenge Rams anireu en la reina un altre dia?

La Reina, vindrà el Dilluns en nosaltres, la Reina i Jo I el president anirem a la resta de processons i el dimecres també vindrà en nosaltres.

Que t’agrada més de la Setmana Santa?

M’agraden els encontres comunitaris, i com no el Diumenge Gloriós, els al·leluies i la Carxofa, i la figura de la reina de l’Encontre que no existeix en cap lloc més que en Torrent.

 

Que és el que mé t’agrada de la teua Germandat?

És una germandat molt unida i no n’hi a cap grupet, tots som com una gran família. 

 

Com creus que vas a viure aquest any la Setmana Santa?

Molt diferent, poder viure la Setmana Santa amb un altra perspectiva, ja que jo sempre he anat organitzant la meua germandat i la resta de processons, per formar part de la Junta central. I d’questa manera poder viure ho d’un altra manera i veure ho tot molt millor.

 

Qué li diries a la gent perquè vinga a veure la Setmana Santa torrentina?

Que vinguera a vore-la perquè és una de les més boniques de la Comunitat Valenciana, a mi m’encanta.