“L’Esquadra de l’Ecce Homo representa la presència de Jesús front a Pilat, ila custòdia fins a la creu”

Divendres, 31 Març 2023 09:22 Escrit per  Jéssica Medina Publicat en Torrent-VAL Vist 47 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Entrevistem a Teresa Puchades, Presidenta de la Germandat del Ecce Homo i a  Jose Jorge Company tresorer, amb motiu del 25 aniversari de l’esquadra pretoriana de la germandat

  

L’acte va comptar primerament en una missa en la parròquia de l’Assumpció i, tot seguit, es traslladaren en processó fins a l’Antic Mercat, on  es va inauguratr una exposició amb motiu d’aquesta data.

Parlem EN Jose Jorge un dels fills dels precursosrs de l’esquadra i que l’ha mantes durnat aquestos últims anys.

I també amb Tere Puchades presidenta de la germandat de l’Ecce Homo.

 

Com va ser la creació d’aquesta esquadra i per qui?

 

JORGE: L’esquadra de romans de l’Ecce Homo té els seus orígens en el sentiment i anhel de José Compnay Vilanova, un dels seus fundadors i major promotor d’aquests, ja que va ser el que va tindre idea i fort convenciment que en la Setmana Santa de Torrent i dins de la Germanor de l’Ecce Homo desfilara una esquadra de Romans, la qual fora un apartat representatiu de la presència de Jesús davant Pilat i la seua posterior custòdia pels mateixos camí a la creu.

 

Com anat evolucionant al llarg dels anys, quanta gent forma part?

 

JORGE: L’esquadra es va dissenyar inicialment amb 15 membres, sent un d’ells el portador de l’estendard, però atesa la petició expresa de D. Juan Arribas com consiliari de la Germanor, es va reduir a 10 membres, número que continua mantenint-se en l’actualitat. Al llarg d’aquests 25 anys hem tingut la participació de més de 40 persones, amb diversa permanència, des d’un sol any o acte fins a diversos anys.

 

Respecte a la germandat conta’ns un poc novetats per aquest any, a les processons i també  sabem que esteu molt orgullosos de la nova anda conta’ns un poquet…

 

TERE: Enguany hem fet l’anda del pas xicotet, que serà una novetat aquest any a les procesons, i estem molt orgullosos perquè des de que començarem tot aquest ja fa uns quants any en  la renovació dels dos pasos per fi hem conseguir tindre les dos andes noves. Gràcies a tots. hem anAt avaçant amb l’ajuda dels mebres de la germandat i gent quE ha volgut col·laborar desinteresadament. Després d’questos anys esperem que duren 50 o 60 anys mes.

 

Per finalitzar que destacaries de la Setmana Santa?

TERE: El que destacaria de la Setmana Santa, és la unió que tenim totes les germandats per fer posible i donar a conèixer a tot el món la nostra Setmana Santa. Som una Setmana Santa que és molt rica en imatgets molt ben fetes i talles especataculars, i dona molt de gust veure-la,  i culminant, en la figura de la Reina de l’Encontre, que és el més destacat que tenim i estem molt orgullosos.

 

Que canviaries de la Setmana Santa torrentina o que li falta?

No millorira res, perquè pense que les coses estan fetes en molt de gust, des de la Junta Central estan representades totes les germandats de Torrent, el que fa posible el que pugam trabllar tots per un únic fi i crec que ho hem aconseguit.