L'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell, al costat de les diferents associacions del municipi, ha programat una infinitat d'activitats per a tots els públics amb motiu de les seues Festes Majors en honor a la Verge del Pilar, que es desenvoluparan de l'1 al 13 d'octubre.

 

Des del Consistori s'ha treballat incansablement per a poder oferir actes per a totes les edats i de diferents temàtiques en les quals preval la diversió i la seguretat dels veïns i veïnes de la localitat.

 

Com ha indicat la pròpia alcaldessa i regidora de Festes, Raquel Ramiro, “és un programa realitzat amb la il·lusió i les ganes de tornar a veure'ns i d'ajuntar-nos, encara que amb precaució”.

 

“Malgrat que haurem d'esperar un any més per a celebrar com toquen les nostres festes, no hem de deixar de viure i gaudir dins d'aquesta nova normalitat en la qual ens trobem”, ha explicat Ramiro.

 

Per això, enguany se celebraran actes tan tradicionals i esperats com les calderes o la xocolatà. A més, es podrà gaudir de concerts de la Soc. Musical i Cor de BiM, així com d'orquestres i grups musicals, i es realitzarà una carrera popular per als xiquets i xiquetes del municipi. Així bé, en finalitzar la carrera, tindrà lloc un acte d'agraïment al personal de serveis essencials, Policia Local, Protecció Civil i víctimes de la Covid.

 

L'alcaldessa ha agraït la col·laboració de totes les persones, associacions, comerços, empreses, etc. que any rere any es bolquen amb la regidoria de Festes. Com no, en un any com aquest, també ha destacat la imprescindible labor de Protecció Civil, la Policia Local i el personal de manteniment i de neteja de l'Ajuntament per a garantir que aquesta programació siga un èxit.

 

Des de l'Ajuntament s'anima a les veïnes i veïns a gaudir de les activitats que s'han preparat amb responsabilitat perquè així, entre tots i totes, siga més fàcil arribar a la tan desitjada normalitat.

 

Informa Nou Horta. Bonrepòs i Mirambell

Aquest dijous es va obrir el teló de la vint-i-huitena edició de la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos amb un emocionant i divertit homenatge a Sergio Claramunt, fundador i director artístic de Payasospital. Un reconeixement amb el qual es dona inici a 25 actuacions, entre la Mostra i la Mostreta, que converteixen a Xirivella en l'epicentre del món clown fins al pròxim 6 d'octubre. “L'humor torna a estar de moda i Xirivella torna a ser la capital de l'humor. El nostre compromís amb l'humor està construït amb bons fonaments. Malgrat totes les dificultats que emboliquen aquesta nova edició de la Mostra, hem aconseguit quallar un cartell de primer nivell. Durant els pròxims dies convidem a la gent a riure's sense mesura. Volem que la població, i tot aquell que vinga de fora, participe del nostre tresor cultural i humorístic”, va afirmar Michel Montaner, alcalde de la localitat.

 

El festival es va inaugurar amb un homenatge a Sergio Claramunt, per a qui Roberto Romero, regidor de Cultura, va tindre paraules d'agraïment: “per a aquesta Mostra és un honor poder rendir tribut aquesta nit a una persona altruista i compromesa amb el somriure com Sergio Claramunt i Payasospital. Feu una labor imprescindible. Intenteu pal·liar el dolor amb un dels millors antídots que existeixen contra ell, com és l'humor. No se m'ocorre millor persona que tu per a obrir aquesta edició de la Mostra.”

 

Sergio Claramunt, visiblement emocionat, va estar acompanyat de familiars, amics i un nodrit grup de pallassos de Payasospital que, al costat de la presentadora, Mina Mercromina, van convertir l'acte per moments en un eixelebrat homenatge replet de riures i bon humor. Claramunt va fer extensiu el reconeixement a “totes les persones que han fet que jo siga ací”. Va recordar els seus començaments al costat dels seus pares i els seus germans. També els seus inicis com a pallasso d'hospital a França fa 28 anys i la idea de traslladar aquest concepte a València. Va agrair la labor dels seus estrets col·laboradors, sobretot Chema Latorre, i de tots els integrants de Payasospital durant els seus més de vint anys de trajectòria. També va tindre paraules d'agraïment per als sanitaris “per la seua confiança”, però sobretot va donar les “gràcies als xiquets i xiquetes que són a l'hospital. Ells ens donen una gran lliçó, són els que sempre estan somrient. I un homenatge molt especial aquesta nit per als xiquets que ja no estan entre nosaltres però segueixen en el cor de tots els pallassos que som ací.”

 

Durant l'acte també va haver-hi espai per a la reivindicació de la importància del pallasso d'hospital. El doctor Rafael Fernández Delgado va valorar la figura de Claramunt i el treball de Payasospital, i va demanar que “se'ls reconega com a personal essencial perquè puguen continuar fent la seua labor també en moments com els que hem viscut amb la pandèmia”. Claramunt també va incidir en això: “vull aprofitar que li donen la veu a aquest pallasso per a fer una crida a la Sanitat, a la Consellera, als gerents dels hospitals que encara no ens deixen entrar als hospitals, estem entrant ja en 8 però encara queden 2 on no ens deixen. Els diria que deixen de ficar la pota i ens deixen ficar el nas.”

 

Després de l'homenatge es va dur a terme la primera actuació de la Mostra, a càrrec de Jimena Cavalletti. El seu espectacle Metxa va fer les delícies dels assistents, que van omplir el teatre auditori.

 

Programa Mostra: http://www.mostradepallassos.com/wp/wp-content/uploads/2021/09/05-PROGRAMA.pdf

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Dins de les activitats que l’Ajuntament de Burjassot ha organitzat per a commemorar, ara al setembre, l’aniversari del naixement del poeta burjassoter, Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 4 de setembre d 1924), les regidories de Promoció del Valencià i d’Educació, dirigides per Manuela Carrero, a través d’Aviva Burjassot, han volgut que també els centres educatius del municipi puguen celebrar aquesta data tan assenyalada, mitjançant una publicació pensada per a acostar la figura d’Estellés als escolars, a través d’una eina educativa i lúdica: el còmic.

 

Per això, aquesta mateixa setmana, amb els col·legis funcionant ja a ple rendiment, un total de 362 còmics sobre la vida i obra de Vicent Andrés Estellés s’han repartit en totes les aules de sisé de Primària de tots els col·legis de Burjassot: CEIP Fernando de los Ríos, CEIP Miguel Bordonau, CEIP Sant Joan de Ribera, CEIP Les Sitges, CEIP El Pouet, col·legi Joan XXIII, col·legi Sant Miquel Arcàngel, col·legi La Nativitat de La nostra Senyora i col·legi La Fontaine.

 

Editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) amb la col·laboració de la Diputació de València, amb guió i dibuix de Jesús Huguet i amb disseny i maquetació de “Li-get!”, el còmic “Vicent Andrés Estellés: la clau que obri tots els panys”, a tot color i de lectura molt fàcil, presenta a Isabel, una xiqueta que, un dia, en un col·legi dels anys 80, recita el fragment d’un poema d’amor que el seu pare li sol recitar a la seua mare. A partir d’ací, Isabel, juntament amb la seua professora Margarida i els seus companys de classe, s’acostaran amb curiositat i emoció a la vida i obra del poeta de Burjassot.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Els conills

Divendres, 24 Setembre 2021 10:36

Els conills, cada vegada més freqüents com a animal de companyia estan demostrant ser una excel·lent mascota pel seu caràcter tranquil i amigable. Com qualsevol altra mascota és imprescindible una correcta pauta de cures per a assegurar un bon estat de salut per a l'animal i com a conseqüència, per a nosaltres.

 

Això consisteix en una correcta alimentació, basada principalment en un farratge de fenc de bona qualitat, un bon protocol de desparasitació i vacunació, i unes condicions ambientals a casa que asseguren el seu benestar. Una mal gestió de qualsevol d'aquests punts pot causar alteracions fisiològicament en els conills arribant-los a provocar patologies greus, com és el cas de la parada digestiva, una patologia que cada vegada és més freqüent en la clínica.

 

Pot ocórrer a causa d'una mala alimentació, paràsits, o qualsevol classe d'estrés. Consisteix en una reducció parcial o completa de la motilitat intestinal, permetent una fermentació excessiva de l'aliment i una producció massiva de gas, que produeix dilatació gastrointestinal provocant pèrdua d'apetit, parada de l'excreció de femta i dolor.

 

Davant aquests casos s'ha d'actuar de manera urgent i acudir al veterinari especialista en exòtics com més prompte millor, ja que està patologia pot posar fi a la vida de l'animal.

 

A l'hospital Torrent Grup Veterinari estem a la vostra disposició per a tractar aquest tipus d'urgències, però sobretot i més important per a ajudar-vos a previndre-les.

 

Germán Cervera, veterinari.

Hospital Torrent

Grup Veterinari

C/ Padre Méndez, 134 · Torrent

Telèfon: 96 158 17 40

Diferents municipis de la nostra comarca han celebrat la Setmana de la Mobilitat en commemoració al Dia Sense Cotxe que va tindre lloc el passat dimecres 22 de setembre.

 

D’aquesta manera, la ciutadania ha volgut mostrar la seua part més sostenible i solidària amb gran participació en els actes realitzats on s’ha promogut el transport sostenible.

 

Enguany, el lema elegit per a la Setmana Europea de la Mobilitat era “Fes salut. Mou-te de manera sostenible”.

 

Finalment, tornem a comptar amb l’article de Rafael Escrig i el de Germán Cervera, del Grup Veterinari de Torrent.

 

Redacció Nou Horta

L'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea Benestar Social, ha inaugurat el nou curs del seu ‘Centre Obert’, un espai en el qual es treballa el desenvolupament ple en matèria educativa i social dels xiquets i xiquetes amb necessitats especials del municipi. El servei, dirigit a menors de 6 a 15 anys, compta amb el treball d'educadores socials i monitors/res encarregats de proporcionar un entorn adequat per a la realització de les tasques escolars i de repàs, així com per a treballar eines de socialització i gestió de conflictes i del temps lliure. “Iniciem el curs de nostre ‘Centre Obert’ amb ganes de tornar a dotar als nostres xiquets i xiquetes d'un espai i de tècniques professionals perquè desenvolupen al màxim les seues capacitats formatives i interessos en una etapa tan important de les seues vides”, informa la regidora de Benestar Social, Carmen Elvira Albors Gil.

 

Actualment, el programa compta amb tres grups de treball lúdic i educatiu, un dirigit a menors de 6 a 9 anys, un altre per a edats compreses entre 10 i 12 anys i un tercer centrat en adolescents entre 12 i 15 anys. Al llarg del curs, el nombre de xiquets i xiquetes varia segons les necessitats laborals i personals de les famílies, però, com a norma, el servei està a la disposició d'una mitjana de 35 xiquets i xiquetes durant dues hores, de dimarts a dijous, en horari de vesprades. El ‘Centre Obert’ dedica la seua primera hora a la posada al dia de les tasques escolars i la resta del temps es reparteix entre activitats cooperatives, audiovisuals, de conscienciació o tallers de reciclatge, pintura i dibuix.

 

Aquests cursos tenen com a clar objectiu aconseguir la integració dels participants promovent el desenvolupament individual i col·lectiu, fomentant el treball en equip i la transmissió de valors a través del joc. Amb una metodologia activa i participativa, en la qual els menors compten amb capacitat per a decidir, opinar i proposar idees, es posa en valor la personalitat i les capacitats dels xiquets i xiquetes en un entorn propici per al seu creixement personal.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Foios es prepara per a viure la cinquena edició de Ben Cuit, la fira gastronòmica per excel·lència del municipi. Durant els dies 24, 25 i 26 de setembre, a més de la ja tradicional Ruta de la Tapa, veïns i visitants podran participar en les nombroses activitats gastronòmiques que s'han organitzat per a aquest cap de setmana.

 

Enguany, la Ruta de la Tapa es realitzarà el divendres i el dissabte, de 19.00 a 22.00 h, en cadascun dels establiments participants: Bar Centre de Majors, Bar Nou Racó, Bar Nord Ca Vicent, El Timó, El Jardí de L'Albereda, El Musical, Jadelu, Saló de Te Rei En Jaume i Cafeteria Ristretto, que oferiran dues tapes que entraran en el concurs.

 

Amb un preu de 3 € per tapa i beguda o 2,5 € la tapa, els veïns i veïnes de Foios podran degustar tota classe d'elaboracions, com gyoza fregida de gamba, alls tendres i xampinyons amb salsa teriyaki, hamburgueses o tostes d'allò més innovadores o, per exemple, croquetes de botifarra, poma caramel·litzada i allioli negre, entre moltes altres propostes. Els comensals podran triar la seua tapa favorita depositant el cartó, que els entregaran en els establiments, i que haurà d'estar encunyat per cinc d'ells.

 

La millor Tapa del Públic rebrà un premi valorat en 200 €. Però, a més, durant el cap de setmana, el jurat, que estarà format per membres del Consell Municipal de Cultura i professionals de la cuina, provaran totes les tapes per a atorgar la resta de premis: 1r, 2n i 3r Premi de Tapa i a la Tapa Creativa.

 

Activitats gastronòmiques

Així mateix, Ben Cuit ofereix una infinitat d'activitats pensades per a tots els públics. D'aquesta manera, el divendres, a les 18.00 h, es presentarà la guia gastronòmica desenvolupada per Turisme Carraixet (Mancomunitat del Carraixet); mentre que a les 23.00 h, a la Casa de la Cultura, es representarà l'obra de teatre 'Chefs' de Yllana Teatre.

 

El dissabte, 25 de setembre, a les 11.30 h i a les 12.30 h, tindrà lloc el tast de vins a la sala d'exposicions municipals Fernando Barrachina. I eixa mateixa vesprada, a les 18.00 h, a la Casa de la Cultura, el cuiner Germán Carrizo del restaurant Fierro de València, oferirà un showcooking. A la nit, a les 23.00 h, serà el torn de l'obra de teatre 'Rojo'.

 

I el diumenge, a les 10.45 h, a la sala Fernando Barrachina, serà el torn del taller sobre selecció d'olis d'oliva, que impartirà Paco Albert. A més, a les 11.30 h, a la Casa de Cultura, s'entregaran els premis de la Ruta de la Tapa i se sortejarà els esmorzars, menjars i sopars entre totes aquelles persones que hagen donat difusió de Ben Cuit en les seues xarxes socials.

 

Finalment, els més menuts també tindran cabuda en aquesta fira gastronòmica amb activitats i tallers com el de pastisseria tradicional – el dissabte, a les 16.00 h, en el Forn Vell o en el Forn Mónica – o els espectacles de teatre familiar 'La Cheff Pipa' – dissabte, a les 18.00 h, en el Parc de la Jutera – i 'Antipasti', el diumenge a les 12.30 h en l'Albereda.

 

El regidor de Comerç i Cultura, Juanjo Civera, ha animat a "tota la ciutadania a participar de tota la programació de Ben Cuit per a secundar, una vegada més, a un dels sectors més castigats per la pandèmia".

 

Informa Nou Horta. Foios

L'Ajuntament d'Alboraia ha repartit a les persones propietàries de les parades del Mercat Municipal detalls amb la finalitat que els i les comerciants regalen a la seua clientela amb la seua compra. Es tracta d'una acció a la qual ha assistit l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, i membres de la Corporació Municipal per a promocionar i fomentar el consum en aquest espai de comerç local i animar a la ciutadania a consumir productes de proximitat.

 

La iniciativa forma part de la campanya "T'esperem" que el Consistori ha posat en marxa i que conté altres línies d'acció com una enquesta en el Mercat Ambulant i en la parada de metro Alboraia-Peris Aragó el pròxim dimarts, 28 de setembre, perquè veïns i veïnes puguen col·laborar a millorar els serveis que ofereix el Mercat Municipal. Aquesta participació també serà premiada amb l'obsequi de la campanya.

 

La campanya es llança a través de l'Agència de Desenvolupament Local, que depén de la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball, Consum i Comerç que lidera Sebastián Torres. En ella ha col·laborat la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Pàgina 1 de 2167