“La cultura és l’aliment de l’ànima”. A Alfafar tenim gana

Divendres, 11 Juny 2021 10:33 Escrit per  Compromís per Alfafar Publicat en Opinión política Vist 216 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

No sé de qui és l’expressió “la cultura és l’aliment de l’ànima”. I és que no només hem de buscar una societat on les necessitats bàsiques estiguen cobertes amb dignitat, sinó també hem de garantir la difusió de les activitats culturals. Què seríem sense el teatre de García Lorca, sense les pel·lícules de Berlanga o sense les nostres bandes de música?

 

La pandèmia ens ha deixat orfes de familiars, d’amics. El virus també ha obligat a tancar activitats econòmiques, amb el consegüent augment de la desocupació. I les activitats culturals també s’han vist afectades.

 

A Alfafar, la cultura és una parcel·la abandonada pel govern municipal. No sabem si per desídia o per incompetència, però el resultat és que les activitats culturals són poques, i tampoc hi ha una programació cultural periòdica. De fet, la nostra regidora Amàlia Esquerdo presentà una moció per a crear el Consell Municipal de Cultura amb la finalitat de poder obtenir ajudes de la Diputació, però un any més tard el Consell continua sense formar-se.

 

Des de Compromís per Alfafar instem el govern municipal a crear una programació cultual estable, repartida entre els dos nuclis de població (que els dos barris tinguen edificis culturals) i també a executar activitats culturals a les nostres places i carrers. Volem activitats culturals que no obliden el valencià i que siguen econòmiques per als espectadors i espectadores.

La cultura és segura i també necessària per al desenvolupament personal.

 

Amalia Esquerdo

Regidora Organització

Compromís per Alfafar