Amb la gent major

Divendres, 18 Juny 2021 10:12 Escrit per  Andrés Campos Casado Publicat en Opinión política Vist 236 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Després d’un any i mig molt ple de dificultats, moments de tristesa i soledat fins i tot, s’acosta el moment de retrobar-nos. Els més menuts ho feren al tornar a l’escola, ara els toca als més majors, aquells que, durant este temps, han demostrat la responsabilitat, la valentia i el coratge d’una manera especial.

 

Les persones majors, la nostra memòria viva, els que ens ha fet arribar fins ací, mereixen que els tornem tot el que ells i elles han donat a la nostra societat. El nostre país, la nostra terra i el nostre poble no es poden entendre sense la seua empremta, sense el treball i el camí que ells han fet pel progrés, per l’ampliació de drets, per la construcció de l’Estat del Benestar.

 

Aquest és un deute, una obligació de la nostra societat, i això ha d’anar més enllà del respecte, ha de ser una acció col·lectiva la que els situe en el lloc que mereixen. Són els nostres iaios i iaies, els nostres pares i mares, els mateixos que han viscut els moments més difícils de la nostra història, no cal enumerar-los, tots els coneixem.

 

És en la seua mirada serena, en el seu somriure amable, en la seua calma on està la saviesa dels anys, la de l’experiència i el record de la infància, la mateixa de Machado, aquesta d’un pati de Sevilla, la que, en última instància, ens fa anar lleugers d’equipatge.

 

Per ells, per la gent major, pels que somniarem que un futur millor era possible, hem de fer perquè així siga.

 

Andrés Campos Casado

Secretari General del

PSPV-PSOE Horta Sud