Vacunes

Dijous, 15 Juliol 2021 18:08 Escrit per  Andrés Campos Casado Publicat en Opinión política Vist 210 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Fa uns quants dies vaig rebre el SMS citant-me per a la vacuna al Pavelló Poliesportiu del Vedat i vaig rebre-ho amb molta il·lusió i, perquè no dir-ho, amb alguns nervis. Tots eixos nervis es passaren només vaig rebre la punxada, però la il·lusió continuà, perquè la compartia amb la gent que estava al voltant meu.

 

Hi ha esperança als punts de vacunació, hi reconeixement als professionals sanitaris i a totes aquelles persones que participen en l’organització. Aquest esforç col·lectiu és extraordinari, és la demostració que junts arribem més lluny, junts som capaços de resoldre qualsevol dificultat que se’ns presente.

 

Les dades d’incidència no són una bona notícia, però les afrontem amb un ritme de vacunació que supera les expectatives, amb la convicció que molt prompte tornarem a viure la normalitat a la qual tantes ganes tenim de tornar, la normalitat dels abraços i de les retrobades.

 

Continuem demanant col·laboració i responsabilitat individual, perquè quan estem tan prop no podem permetre’ns més patiment, més absències. Demanen un esforç extra amb la mateixa il·lusió amb la qual hem d’anar a vacunar-nos, perquè entre tots i totes ho hem fet possible, però no només ací, ha sigut el compromís col·lectiu dels països, la ciutadania i el món científic el que ha aconseguit allò que pareixia impossible, vacunacions massives i efectives en un any.

 

Ara ens toca continuar avançant, no deixant ningú enrere, sent solidaris amb els països en vies de desenvolupament, perquè hui som més conscients que mai que la salut pública és cosa de tots i totes, que en un món globalitzat no ens podem aïllar i mirar-nos a nosaltres mateix, que hem de garantir la salut de tots per garantir la nostra. I eixa lliçó, que a alguns encara els costa aprendre, hem d’aplicar-la també a la resta de qüestions de la nostra vida. El nostre benestar, el d’un estat social, no és possible si no el tenen el que ens envolten, si oblidem la solidaritat i la igualtat com a eixos essencials del nostre acord social. És la nostra responsabilitat.

 

Bon estiu!

 

Andrés Campos Casado

Secretari General del

PSPV-PSOE Horta Sud