Film Valencia reprèn l'activitat audiovisual en el territori valencià

Dijous, 25 Juny 2020 17:54 Escrit per  Publicat en Cine-VAL Vist 653 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El programa cultural Film Valencia, impulsat per València Turisme per a projectar el territori valencià nacional i internacionalment mitjançant els rodatges cinematogràfics o publicitaris, ha reprès l'activitat després de l'aturada obligada per l'estat d'alarma amb un objectiu afegit: traslladar als municipis les noves formes i normes de rodatge que ha marcat la pandèmia de la Covid-19.


Així, València Turisme celebrarà divendres que ve dues sessions informatives via online, dirigides tant als municipis integrats en la seua plataforma com a altres interessats en el projecte, per a detallar la nova normativa aplicable a l'acció de la indústria audiovisual i els protocols de seguretat necessaris per a continuar promocionant i divulgant a través d'aquesta via totes les possibilitats que ofereix el territori valencià.


La primera jornada analitzarà el projecte Red Film Valencia amb tècnics de turisme i cultura, municipals i comarcals, interessats en formar part de la plataforma, mitjançant diferents suports audiovisuals i digitals, a més de la informació aportada pels participants sobre possibles localitzacions, serveis i professionals de les seues poblacions dedicats a l'audiovisual o que pogueren treballar en un rodatge.


La segona sessió està dirigida al mateix perfil professional però ja pertanyent a la REd Film Valencia, amb l'objectiu de presentar i divulgar les noves mesures tècniques i d'organització en rodatges postCovid-19, mitjançant l'estudi dels enregistraments previstos en cada localitat, la Guia de Bones Pràctiques en Rodatges de Mesures Especials per a la Prevenció de Riscos Laborals del Sector Audiovisual Espanyol, les indicacions en aquest àmbit de l'European Film Comission, l'intercanvi d'experiències i la resolució de dubtes sobre aquest tema.


Principals novetats en els rodatges
Catifetes de desinfecció en les entrades dels rodatges, màscares, guants i peucos per a tots els que accedeixen a l'espai, pantalles sobre les màscares per als maquilladores i inlcuso roba de protecció per als més pròxims als actors.


Amb la crisi sanitària per la incidència del coronavirus "ha canviat tot i és més complicat en general... Sobretot a nivell de reserves d'espai, que ara són molt més grans per les distàncies necessàries entre els membres de l'equip", destaca Daniel Escrivà, cap de localitzacions.


També posa l'accent en els nous temps i tasques necessaris, per exemple en el procediment previ al rodatge: "Tres hores abans de començar a entrar a rodar cal desinfectar la localització i després, durant el treball, fer una desinfecció més ràpida en zones comunes o de pas, a més d'una altra en acabar".


Altres elements nous en els enregistraments és la instal·lació d'una Carpa Covid en l'exterior, amb personal que lliura els equips de protecció individuals abans d'entrar i presa la temperatura".


Protocol de seguretat, clau per a reactivar la indústria
Jorge Llama, productor executiu, incideix per la seua part en la importància del protocol d'acció sobre la Covid-19 consensuat per productores i els ministeris de Cultura i Sanitat amb la finalitat de "que els rodatges continuaren sent espais segurs en totes les fases de la producció i per a tots els perfils professionals que participen en els mateixos".


"Ha d'estar tot molt controlat per a no córrer riscos, però tots els professionals dels diferents departaments hem sabut fer front a aquesta nova realitat d'una manera molt ràpida".


"Això va suposar un xoc per a la indústria i tots en general, tot es va cancel·lar, però ràpidament gràcies a aquest protocol ens vam saber refer i eixir al carrer a rodar amb seguretat, tema en el qual les institucions valencianes ens han ajudat moltíssim tant a l'hora d'agilitar permisos com, i abans de res, poder donar la seguretat necessària perquè es torne a invertir en els rodatges, que era el més complicat", conclou.