L'Ajuntament de Paterna ha posat en marxa una nova iniciativa per a promoure el reciclatge i la conservació del medi ambient. El cos de la Policia Local ha començat a utilitzar uniformes reciclables amb l'objectiu d'afermar el seu compromís amb la protecció del planeta.

 

I és que tal com ha assenyalat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, “el projecte d'economia circular que duu a terme el consistori comença per incloure en el vestuari dels agents corprens amb un percentatge de materials reciclats però també reciclables”.

 

En aquest sentit, Campos ha explicat que “aquesta és una iniciativa innovadora que permet estalviar espai, reutilitzar els materials rebutjats i cuidar alhora del medi ambient”.

 

Els teixits dels vestits de la Policia Local de Paterna són 100% sostenibles i estan dissenyats per a permetre la seua reutilització, alhora que s'empren en la seua producció plàstics recuperats de l'oceà. A més, aquests components que s'usen en la seua confecció permeten la seua reutilització de manera il·limitada.

 

D'altra banda, el disseny compta amb menor quantitat de costures per a facilitar la seua separació a l'hora de ser reciclats.

 

Fins ara, a causa de motius de seguretat, els uniformes que quedaven en desús havien de ser emmagatzemats indefinidament o destruïts per complet. Amb aquest projecte, s'aconsegueix no sols incrementar la reutilització dels materials, sinó que també se cessen les emissions que es podien arribar a realitzar a l'hora de desfer-se d'aquesta roba oficial.

 

El procediment de reciclatge s'inicia en els contenidors instal·lats a l'Ajuntament i les dependències policials. Nuria Campos ha assenyalat que “l'empresa que elabora els uniformes és l'encarregada de recollir els vestits descartats, classificar-los i processar les peces sense cost addicional per al consistori”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

La cultura andalusa va ser la protagonista de la vesprada ahir 25 de maig al Centre Social Benàger d’Alaquàs. Més d’un centenar de persones van gaudir de la Fira d’Abril organitzada pel Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alaquàs.

 

La festa es va iniciar amb una degustació de tapes típiques andaluses. A continuació va tindre lloc l’actuació del quadre de balll de l’Associació OM Flamenco que va estar dirigit i coregrafiat per La Chusa, una veïna d’Alaquàs de reconegut prestigi en aquest àmbit a nivell internacional.

 

En l’acte van estar presents l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora de Benestar Social, Elena Solís, la presidenta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Alaquàs, Paquita Márquez i regidores i regidors de l’Ajuntament. El primer edil va agrair la presència de totes les persones així com “el compromís i responsabilitat mostrada al llarg d’aquests anys de pandèmia. Gràcies per continuar ací i pel treball que heu estat fent a través de l’Associació. El nostre objectiu és continuar programant més activitats per tal que aquest centre torne a estar ple de vida, perquè torneu a tindre activitats per a realitzar en les quals ens juntem, ens vejam i pugam compartir temps”.

 

La Regidora de Benestar Social va aprofitar l’acte per a presentar la programació que l’Ajuntament d’Alaquàs, a través del Departament de Benestar Social, ha posat en marxa per a totes les persones majors del Centre Social Benàger. De dilluns a divendres s’ofereixen diferents activitats com tallers d’introducció a la pintura, de manualitats, de gestió emocional, de jocs, d’horts urbans, de noves tecnologies i de cinema. A més, hi haurà una activitat mensual temàtica amb el mes en curs així com excursions culturals durant tot l’any. Les persones interessades poden informar-se al mateix centre o a través del telèfon 96 150 37 90.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

L’Ajuntament de Burjassot, des de l’àrea de Benestar Social, dirigida per Yolanda Andrés, proposa a les famílies del municipi un nou projecte gratuït d’oci i temps lliure amb l’objectiu que puguen conciliar els seus treballs amb les vacances estivals dels menuts al seu càrrec.

 

El Consistori posa en marxa, aquest estiu, l’Escola Esportiva “Conciliem amb l’esport”, subvencionada pel Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat, amb l’objectiu d’ajudar en la conciliació familiar. Es tracta d’una Escola d’Estiu esportiva gratuïta que està oberta a totes aquelles famílies que complisquen amb els requisits marcats per l’Ajuntament i que comptarà amb 200 places per a xiquets i xiquetes empadronats a Burjassot d’entre 3 a 14 anys. Les activitats estaran centrades en la pràctica de l’activitat física i l’esport.

 

Les matrícules d’aquesta nova Escola d’Estiu començaran el 30 de maig, fins al 10 de juny, en aquest ENLLAÇ.

 

Per a poder ser part d’aquest nou projecte, els progenitors o tutors legals han d’estar treballant, els dos, en cerca activa d’ocupació, formant-se o ser víctimes de violència de gènere, havent d’adjuntar la justificació de cadascun dels casos en el moment de la inscripció.

 

Les persones participants hauran de formalitzar la inscripció i signar una declaració responsable, en el termini corresponent i, en el cas que les sol·licituds superen les places oferides, es baremarà prioritzant els següents criteris:

– Família monoparental treballadora, famílies nombroses, víctimes de violència de gènere i d’altres formes de violència contra les dones, dones en situació de desocupació de llarga duració, dones majors de 45 anys o a unitats familiars en les quals existisquen altres responsabilitats relacionades amb les cures (adjuntar justificació en el moment de la inscripció).
– Persones menors d’edat (de 3 a 14 anys) derivades pels Serveis Socials municipals que, per la seua situació, precisen d’aquest tipus de servei.
– Ordre de formalització de la inscripció.

 

Serà obligatòria l’assistència almenys al 70% dels dies. L’absència injustificada major del 30% podrà suposar la pèrdua del dret al servei.

 

L‘horari de l’Escola serà de 09.00 a 14.00 hores, amb opció d’entrada a les 08.00 i a les 08.30 hores i d’eixida a les 14.30 hores. La inscripció es podrà realitzar en quatre modalitats:

– Completa: 6 setmanes (27 juny – 05 d’agost)
– Tres primeres setmanes (27 juny – 15 juliol)
– Tres últimes setmanes (18 juliol – 05 agost)
– Última setmana (01-05 agost)

 

Els grups es dividiran per edats, de 3 a 5 anys, de 6 a 9 anys, majors de 10 anys i un grup per a xiquets amb necessitats educatives especials.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

El 5 de febrer de 2021, Rubén Medina, conegut cantant torrentí del grup LLUVIA (i pare de la directora d'aquest periòdic, Jéssica Medina) va morir de càncer, just abans de poder tornar a pujar a l'escenari juntament amb els seus companys i amics del grup, amb els quals estava preparant la volta als escenaris per a celebrar el seu 50 aniversari. Però, entre la malaltia i la pandèmia mundial... es frustrà el seu somni.

 

LLUVIA es va crear sobre els anys 70, quan uns xics (Paco Giménez, guitarra i veu; Enrique Montoro, baixista; Juan Barreda, bateria; Francisco Fajardo, teclats; Miguel Carrión, saxo i Luís Díaz, trompeta) aficionats de la música van decidir muntar el seu propi grup amb il·lusió i aprofitant la formació adquirida alguns d'ells en la Banda de Música del Cercle Catòlic de Torrent.

 

Durant els reemplaçaments de la mili, el cantant d'aquest moment, Paco, va haver d'abandonar la banda i va ser substituït per Rubén Medina, qui va formar part del grup com a vocalista principal.

 

Molts van ser els primers noms que es van remenar per a batejar a la banda i que fins i tot van arribar a utilitzar en les seues primeres actuacions locals, com TRANERS, REACCIÓN… Però el nom definitiu va ser LLUVIA, que al costat dels Bambinos, un dels grups més joves de la Comunitat Valenciana, van actuar sense descans tots els caps de setmana, sent fins i tot teloners de cantants de la talla Bruno Lomas o Lorenzo Santamaría.

 

Amb el pas dels anys el grup va patir bastants canvis en la seua formació, encara que part de la base sempre va romandre unida durant més de 20 anys. Finalment, van tornar al directe després de 45 anys de la seua fundació amb els seus primers components en el 2016 en el PUB LA RATA de Torrent.

 

I ara, 6 anys després, tornen a unir-se per a celebrar aquest gran esdeveniment musical juntament amb el programa que organitza l’Ajuntament de Torrent, dins de l'Any de la Música. El Grup LLUVIA celebra així, ni més ni menys, que el seu 50 aniversari, passant per l'escenari els cantants que han format part del grup o han cantat amb Rubén Medina en alguna ocasió, incloent-hi a la seua filla, Jéssica Medina, que pujarà a l'escenari per a recordar al seu pare i els moments que cantaven junts.

 

Al final de l'esdeveniment també es cantaran unes cançons inèdites del grup compostes per Rubén, la banda i Fran el guitarra, que expressaven el que sentia ell quan estava lluitant contra la seua malaltia. Aquestes quatre cançons les han volgudes gravar i registrar perquè perduren en el record.

 

Un concert que tindrà lloc en l'emblemàtic Parc Hort de Trénor de Torrent, a les 22.30 h amb entrada gratuïta. No t'ho pots perdre!

SADA Paneles Sandwich son una empresa del sector del panel sandwich de espuma de poliuretano, el cual aísla tanto el frío como el calor.

 

Comercializan todo tipo de paneles como cubierta, imitación a teja y fachada, disponiendo además de grandes stocks de panel ¡a un precio muy competitivo!

 

Llevan muchos años fabricando e instalando paneles sandwich de todo tipo, desplazándose por toda la provincia de Valencia e incluso realizando el montaje correspondiente. Entre las diferentes clases de paneles, diferenciamos:

 

- Panel cubierta. Es un tipo de panel que se usa para la construcción de tejados y cubiertas. Tiene unas características geométricas distintas a los paneles de fachada y pueden soportar cargas de nieve, lluvia y otros agentes meteorológicos. Entre sus propiedades destacadas están la resistencia, el bajo peso y el grosor variable.

- Panel fachada. Son unos paneles que se colocan en las fachadas de los edificios y tienen una altura de uno o varios pisos. Posee uniones entre perfiles para lograr que la fachada sea estanca, sin importar la altura o la exposición del edificio. Además, presentan un excelente aislamiento térmico.

- Panel frigorífico. Son unos paneles que están diseñados para ser colocados en cámaras frigoríficas o en cuartos fríos. Destacan por ser capaces de controlar las temperaturas incluso en estancias muy concretas. Pueden tener un grosor variable y, por lo general, son muy sencillos de instalar.

- Panel cubierta imitación teja. Son una serie de paneles que tienen la función de imitar la teja tradicional, aunque con unas características de mayor resistencia y durabilidad. Además, son unos paneles bastante sencillos de instalar.

 

¿Por qué el panel sándwich?

Los paneles de chapa elaborados con poliuretano tienen muy poco peso, por lo que son perfectos como aislantes de cubiertas o como aislantes de tejados. Además, el precio por m2 es bastante óptimo y la chapa metálica destaca por su durabilidad y por estar disponible en distintos colores.

 

En SADA disponen tanto de paneles nuevos como de segunda mano y de ocasión con los mejores precios del mercado.

 

C/ Tonellet, 40 nave 10 P.I. Masía del Juez - 46900, Torrent

Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 656 637 609 · www.sadapanelessandwich.com

La inauguració de la XV Biennal de Ceràmica que convoca l’Ajuntament de Manises se celebrarà el pròxim 10 de juny, després que s’ajornara l’any passat a causa de la pandèmia. Enguany, aquest prestigiós concurs d’àmbit nacional i internacional projecta per tot el món el nom de Manises i la recent designació com a Ciutat Creativa de la Unesco.

  

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant, ha manifestat que “aquestes xifres mostren l’abast internacional d’aquest concurs i que la ceràmica, amb la seua tradició de més de set segles, gaudeix de molt bona salut en el present i té vocació de futur”.

 

Els guardons d’aquesta edició són, en la modalitat de Ceràmica Artística, el Premi President de la Generalitat Valenciana, dotat amb 5.000 euros; el Premi Diputació de València, dotat amb 3.000 euros; el Premi Ciutat de Vénissieux per a menors de 35 anys, dotat amb 1.800 euros; i el Premi Fundació Museu de Montelupo, dotat amb una residència artística en eixa ciutat agermanada amb Manises. En la modalitat de disseny de producte ceràmic es lliurarà el Premi Ciutat de Manises, dotat amb 3.000 euros.

 

L’acte de inauguració i lliurament de premis tindrà lloc el proper 10 de juny i durant tota la celebració d’aquest esdeveniment, que se clausurarà el 9 de setembre, tindran lloc diversos actes, com ara sengles exposicions de les artistes guanyadores de l’edició anterior. Així, la mostra On anem, de Carie Oltmann, Premi Disseny de Producte Ciutat de Manises de 2019, s’obre el 6 de juny al Museu de Ceràmica, on romandrà fins el 10 de setembre; i Casa 8, d’Uxue López, premi President de la Generalitat Valenciana, estarà oberta entre el 9 de juny i el 10 de setembre al mateix espai museístic. 

 

També hi haurà diverses conferències, cinema i s’exposaran al públic totes les obres finalistes d’aquesta edició.

 

Informa Nou Horta. Manises

Els pròxims dies 10, 11 i 12 de juny, tindrà lloc la XI Fira Comercial i V Fira Gastronòmica Ben Cuit a l’Albereda de Foios. En esta fira, 6 establiments d’hostaleria locals presentaran a concurs 2 tapes cadascun.

 

En la Fira Gastronòmica Ben Cuit es lliuraran cinc premis:

- 1r Tapa: 250€

- 2n tapa: 150€

- 3r tapa: 100€

- Premi tapa creativa: 100€

- Premi del públic: 200€.

 

En paraules de Juanjo Civera, regidor de Cultura i Comerç de Foios: “És un plaer tornar a retrobar-nos en l’Albereda i dinamitzar a tants comerços i negocis locals. Tornar a fer poble durant aquests dies i apropar al veïnat activitats comercials, culturals, formatives i d’oci com les que hem preparat amb tant d’estima per a aquesta XI Fira Comercial i VI Fira Gastronòmica Ben Cuit”.

 

El públic que vota participa en un sorteig d’un dinar o sopar en cada un dels bars participants.

 

Divendres 10 de juny, hi haurà un espectacle de màgia amb Rubén Aparici en la Casa de Cultura. Dissabte 11 a la nit, serà el torn de l’espectacle musical Tres a pèl & Esther Alonso, també en la Casa de Cultura; finalment, espectacle musical al carrer amb la Figarmònica el diumenge de matí.

 

A més, es realitzaran diverses activitats, tals com conta contes sobre alimentació equilibrada i teatre infantil de carrer sobre gastronomia; tallers de pastisseria per a xiquetes i xiquets en les pastisseries del poble; tallers de tast de vins i d’elaboració de vermut casolà.

 

Respecte a la XI Fira Comercial, trobarem 25 expositors comercials (calçat, roba, complements, material d’interiorisme, regals, llibreries, etc.), comerços de Foios i d’altres municipis. Com a novetat, enguany hi haurà una desfilada de models el dissabte 11 juny a la vesprada, organitzat pel Vestidor de Valeria i amb la participació d’altres establiments i negocis locals.

 

Tot amb ambientació musical, globoflèxia, repartiment d’orxata, sorteig de regals cada hora i moltes coses més!

 

Informa Nou Horta. Foios

El Puig de Santa Maria torna amb les seues XIII Jornades Gastronòmiques, les quals se celebraran del 9 al 26 de juny de 2022. Es presentaran nombroses propostes per al gaudi dels curiosos i curioses que s'acosten per a gaudir de la gastronomia mediterrània al Puig.

 

Enguany es podran gaudir propostes gastronòmiques que fusionen tradició i innovació. Cal destacar les nombroses propostes que seran presents dels restaurants participants, com ara: Restaurant Alhacena, Arrocería Noray, L'Hort de Santa María, Finca San José, L´Aigua Fresca de l'Artiller i Anavi Gastro Bar.

 

Enguany es proposa:

- Menú + Ruta turística

- Menú + Mostra de Circ i dansa “Tot Mediterrani”

A més, enguany comptaran amb menú infantil!

 

Informa Nou Horta. El Puig

 

Pàgina 1 de 2490