Les persones que viuen soles no compren els mateixos electrodomèstics que els qui viuen en parella

Dilluns, 29 Juny 2020 11:14 Escrit per  Puntronic Publicat en Ciència i tecnologia Vist 271 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els habitatges unipersonals superen quasi en un milió a aquelles en les quals resideix una parella. De les primeres hi ha a Espanya quasi cinc milions i de les segones una mica menys de quatre. Una persona que viu sola normalment necessita tindre el mateix que tot el món: una nevera, una llavadora, un televisor..., però amb característiques molt diferents que faciliten la seua vida quotidiana i que no penalitzen el consum ni danyen el medi ambient. Segons un estudi de l'empresa líder en venda d'electrodomèstics online www.puntronic.com existeixen notables diferències de compra depenent de si un determinat aparell és per a ús d'un només o de més.

 

Les dades reflecteixen que a les persones que viuen soles els preocupa l'estalvi econòmic sols en determinats electrodomèstics, com la llavadora o la nevera, però no reparen tant en el preu a l'hora de comprar un ordinador o un televisor en els quals solen gastar fins a un 28 i un 30% més respectivament. D'altra banda, es qüestionen alguns aparells, com el rentavaixella, perquè equivocadament es pensa que és poc ecològic o que gasta molt per a un només. Els qui viuen en parella gasten fins a un 35% més en llavadores, neveres i rentavaixelles.

 

Llavadores i neveres xicotetes
Són electrodomèstics imprescindibles, però sorgeixen grans diferències a l'hora de comprar-los. En llavadores, existeixen models que admeten més de 12 kg de roba, però quan es viu només és important que no tinguen una gran capacitat i que compten amb programes ecològics de mitja càrrega. D'aquí ve que la més demandada per aquest sector de la població siga la llavadora de 6 kg de roba com a màxim i, encara així, igual es tarda una setmana a omplir-la. Depenent de la comunitat autònoma de residència, hi ha qui necessita una rentadora-assecadora o una assecadora a part, perquè el normal és habitar un apartament xicotet, amb la qual cosa és preferible tindre poca roba d'aqueixa que tant ocupa, com a llençols i tovalloles. En cas de no comptar amb la possibilitat d'assecament, els compradors trien aparells que centrifuguen a 1200 rpm. com a mínim per a deixar la roba bastant escorreguda.

 

Les famílies solen triar grans frigorífics, les parelles prefereixen dimensions estàndard, igual que els qui viuen sols, però ací comencen a guanyar rellevància les minineveres, això sí, combinades amb l'ús d'un xicotet bagul congelador. Les minineveres tenen dimensions que poden ser més que suficients per al consum habitual d'una persona sola alhora que eviten la desolació de tindre una nevera buida, no obstant això prima més en l'elecció el disseny d'aquestes.

 

No obstant això, la tendència de portar una dieta saludable i l'interés per la cuina de molts, està guanyant terreny i cada vegada més persones prefereixen cuinar i recórrer menys als plats preparats i els restaurants. No sempre abelleix cuinar per a un només, però si es vol menjar bé, el millor és elaborar un guisat, uns llegums, unes verdures i congelar racions per a la setmana o per al mes següent. Això estalvia temps, diners i resulta saludable. Els xicotets baguls són una demanda creixent entre compradors que viuen sols, segons Puntronic.com, la seua venda ha augmentat un 36% en l'últim any.

 

Més opcions de cuina, però de preparació ràpida
En les llars unipersonals es compren més microones, amb grill o sense, i xicotets electrodomèstics per a preparar menjars ràpids com a sandvitxeres, torradores i forns elèctrics.

 

El rentavaixella, sembla que no però si
Els qui viuen soles s'han adonat que llavar la vaixella del desdejuni, el menjar i el sopar suposa almenys perdre 45 minuts diaris en aquesta odiosa rutina si no volen enfrontar-se al depriment panorama d'amuntegar els plats bruts en l'aigüera i suportar la seua desagradable olor. Fregar a mà és antiecològic perquè consumeix més aigua que si es fa en el rentavaixella. A més, aquests aparells treballen a temperatures altes, per la qual cosa destrueixen millor els bacteris. Al principi, aquest electrodomèstic semblava exclusiu de les famílies, però el mercat s'ha adonat que havia d'oferir alternatives individuals. Actualment existeixen models de sobretaula o de dimensions reduïdes, de baix consum i amb programes ECO que es poden usar a mitja càrrega. Les persones que viuen soles no renuncien a emmagatzemar en aquest electrodomèstic els plats bruts durant quatre, cinc o set dies, perquè no deixen eixir les males olors, i posar-los a mitja càrrega o esperar que estiguen plens.

 

Una bona tele és imprescindible
El gran avantatge de viure soles és que no cal disputar amb ningú el millor lloc del sofà (llevat que es tinga mascota) i que no és necessari defensar amb dents i ungles el comandament de la tele. Aquest important sector de la població és el que més encén l'aparell, fins i tot res més arribar a casa, i adora asseure's a gaudir de pel·lícules i sèries. Responsables de màrqueting de Puntrónic.com afirmen haver trobat lleugeres diferències de compra entre famílies, parelles o persones que viuen soles. Aquestes últimes s'inclinen més per comprar aparells de moderna tecnologia, amb una bona pantalla LCD amb retroil·luminació LED o FEU OLOR, amb connectivitat per a reproduir continguts musicals. També busquen Bluetooth i altres connexions HDMI, Smart TV, un bon sistema de so i no solen reparar en grandàries: com més gran millor, dins de les seues dimensions de llar, clar, perquè els agrada gaudir de pel·lícules o retransmissions esportives i convidar als amics a veure-les. Tampoc reparen en les despeses i de mitjana els diners invertits en elles és un 30% superior al de les famílies.

 

Ordinadors, la connexió amb el món
El PC suposa una important connexió amb l'exterior, una font d'informació i coneixement, i més per a qui viu només, perquè permet estar en contacte amb altres persones mitjançant les xarxes socials. Però a més aquest estrat de la població destaca per realitzar nombroses compres online. Juntament amb el telèfon mòbil, l'ordinador és en el que les persones que viuen soles gasten més, un 28% més de mitjana.

Modificat el Dilluns, 29 Juny 2020 11:21