El videojoc Frozen Out, creat per cinc graduats de la UPV, gana el Premi Especial Compromís PlayStation

Dijous, 25 Febrer 2021 12:51 Escrit per  UPV Publicat en Ciència i tecnologia Vist 153 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Un pol que viu en un frigorífic i lluita contra el domini de gelats de cucurutxo que exploten els recursos naturals i posen en perill el medi ambient. És l'argument del videojoc Frozen Out, creat per Fideuà Games, un equip format per cinc graduats de la Universitat Politècnica de València (UPV).

 

Frozen Out “va sorgir arran d'un treball interdisciplinari realitzat entre la Facultat de Belles arts i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica de la UPV, dins del marc dels Projectes d'Innovació i Millora Educativa (PIME)”, explica el professor del Departament de Sistemes Informàtics i Computació de la UPV, Ramón Mollá.

 

Els PIME tenen per objectiu fomentar la docència de caràcter més actiu, i millorar la qualitat de l'aprenentatge dels estudiants. Contemplen el desenvolupament d'habilitats d'alt nivell enfront dels models tradicionals basats en l'acumulació de coneixements i en procediments memorístics. Al seu torn, promouen l'adquisició d'aprenentatges dirigits a la transferència del coneixement a la vida real i professional. La UPV porta des de 2010 desenvolupant aquest tipus de programes d'innovació educativa.

 

El projecte sorgeix d'una assignatura
Alejandro Jiménez Carrasco, Tomás Ruiz Martín, Vicent Pla Madrid, Pablo López Orrios i Adrián Reina Sáez van decidir participar en els Premis PlayStation. Alejandro és graduat en Disseny i Tecnologies Creatives per la UPV i explica com van arribar a participar. “Comencem un treball col·laboratiu que, en un primer moment, era un treball de classe. En acabar l'assignatura decidim desenvolupar-ho com a projecte final de grau i, posteriorment, presentar-ho als Premis PlayStation”.

 

Pablo López, enginyer informàtic per la UPV, apunta que Frozen Out és un videojoc amb un toc d'humor dirigit a tots els públics. “És un joc de puzles. En programació hem fet la interfície per a assignar als personatges les animacions dissenyades i fer que els pugues moure tu amb els controls. També hem establit com es mouen els personatges que tu no controles”, afig.

 

Setena edició dels Premis PlayStation
Sony Interactive Entertainment Espanya convoca els Premis PlayStation anualment amb l'objectiu de buscar projectes independents, originals i de qualitat per a fer-los realitat en el terreny del desenvolupament local. En concret, el Premi Especial Compromís PlayStation pretén millorar la vida de les persones i del seu entorn a través dels videojocs.

 

La Fundació Onze col·labora amb PlayStation en la supervisió de les funcions d'accessibilitat de tots els jocs secundats per aquest concurs de captació de talent.

 

Enguany, que els premis arriben a la seua setena edició, els nominats del Premi Especial Compromís PlayStation al costat de Frozen Out, han sigut INSTITUTRIU, de 500 Milers Studio; Naamu: The Lost Essence, de An Otter Studio i Roller Katz: BF, de Naili Studio.

 

Els guanyadors es van donar a conéixer en una gala retransmesa en línia, que va comptar amb la presència, entre altres, de Marc Gasol i de Shuhei Yoshida, responsable de la iniciativa PlayStation Indies a escala mundial. Yoshida va dedicar unes paraules a tots els participants i va assegurar haver provat totes les produccions presentades a aquests guardons.

Modificat el Dijous, 25 Febrer 2021 12:54