Les videotelefonades amb familiars i amics es disparen més d'un 20% entre els majors de 65 anys des de l'arribada del coronavirus

Dijous, 25 Febrer 2021 13:35 Escrit per  ADAMO Publicat en Ciència i tecnologia Vist 155 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La soledat que pateixen moltes persones majors és una de les conseqüències més evidents dels confinaments, les restriccions de moviment i les limitacions de socialització que ha portat el coronavirus. Encara que menys digitalitzades que altres sectors de la població, això no impedeix que aquelles recórreguen cada vegada més a la tecnologia per a pal·liar aquesta falta de contacte. Exemple d'aquesta realitat és que les videotelefonades amb familiars i amics es disparen més d'un 20% entre els majors de 65 anys des de la irrupció de la COVID-19.

 

Estudi d'Adamo sobre Internet, majors i coronavirus

Així es desprén de l'enquesta realitzada per Adamo juntament amb la consultora Anàlisi i Investigació sobre els canvis en els hàbits digitals abans i després de la pandèmia en ciutadans que superen aquesta edat.

 

Quasi el 50% de les dones recorre a les videoconferències

En concret, el 38,8% dels enquestats manifesta que usa ara les crides que uneixen veu i imatge per a estar en contacte amb la família i els amics. Aquesta xifra suposa un increment de més de 21 punts en relació al 17,5% que videotelefonava abans de la pandèmia. Dels enquestats, el 48,2% de les dones se serveix de videoconferències, mentre que, en el cas dels homes, el percentatge és del 31,9%.

 

Les videotelefonades, útils contra la soledat

En aquest sentit, 4 de cada 5 persones en aquest rang d'edat asseguren sentir-se més acompanyades gràcies a les videoconferències: 'alguna cosa més', el 28%; 'bastant més', el 40,5%; 'molt més', el 10,8%. Aquesta capacitat per a proporcionar proximitat fa que, de les activitats habituals que aquest grup de població duu a terme en Internet, aquesta siga la que més cresca.

 

Les cites mèdiques 'en línia', rellançades per la COVID-19

Una altra de les conseqüències d'aquest escenari sense precedents té a veure amb les cites mèdiques en remot: abans de la crisi pandèmica només optava per aquesta via el 6,3%; després, el 14,8%. És a dir, que el seu número es duplica àmpliament.

 

Més del 60% dels majors compra per Internet per a no eixir

El comerç electrònic s'eleva igualment entre les persones en edat de jubilació (del 19,3 al 24,8% dels enquestats). Encara que, en aquest camp, l'aspecte més cridaner és que el 57,8% esgrimeix com a raó per a adquirir productes per Internet poder evitar eixir de casa. A més, la proporció de majors de 65 anys que adquireixen en línia els articles d'alimentació es doblega des de l'aparició del coronavirus (del 8,3 al 16%).

 

L'ús de xarxes socials també augmenta

Les RRSS van convencent progressivament al col·lectiu en anàlisi, atés que el 47,5% les utilitza ara, enfront del 40,5% que ho feia abans que es deslligara la crisi sanitària. Destaquen per la seua activitat, en aquest àmbit, les dones entre 70 i 75 anys.

 

Bancs 'en línia', plataformes en 'streaming' i llocs de cites

En la línia de la resta d'usos tecnològics, puja el percentatge dels individus consultats que executa les seues gestions bancàries de manera telemàtica (del 48,3 al 52,8%) i que consumeix continguts de plataformes en streaming, com ara Netflix o HBO (del 25,3 al 35,8%). En tots dos casos, són els homes d'entre 65 i 70 anys els més implicats. Finalment, les webs per a buscar parella a penes gaudeixen de popularitat en aquest segment demogràfic, encara que registren un increment d'acolliment del 0,5 a l'1%.

 

El coronavirus no frena l'expansió d'Adamo

D'altra banda, cal recordar que el ritme de creixement d'Adamo a penes es veu influït per la COVID-19: l'empresa porta fibra òptica a 25.000 noves llars al mes a Espanya malgrat el coronavirus.

 

Aquest esforç humà i tècnic es justifica, en gran manera, en la consciència que es té en la companyia que els temps actuals exigeixen als operadors de telecomunicacions que siguen capaces de satisfer l'enorme demanda que existeix de comptar amb una connexió a Internet de qualitat.

 

Avantatges de la fibra òptica d'Adamo

Adamo ofereix, per a cobrir aquesta demanda, la fibra òptica més ràpida que existeix en l'actualitat (1.000 Mbps), que es tradueix, entre altres opcions, a poder teletreballar amb una connexió estable, mantindre videoconferències sense corts, estar més prop dels familiars i amics que viuen lluny, passar consultes mèdiques a través d'Internet, tindre la possibilitat d'accedir a educació de manera remota o veure sèries o gaudir de videojocs en línia.

 

L'estudi realitzat per Adamo en col·laboració amb la consultora Anàlisi i Investigació sobre hàbits digitals abans i després de la pandèmia es basa en 400 entrevistes fetes a persones amb més de 65 anys i que presenta un error mostral de ±3,9%, així com un grau de confiança del 95,5% en condicions habituals de mostreig (p=q=0,5).

Modificat el Dijous, 25 Febrer 2021 13:39