La bateria del mòbil genera ansietat, per al 65% dels espanyols és molt important el seu estat de càrrega

Divendres, 09 Juliol 2021 11:39 Escrit per  Publicat en Ciència i tecnologia Vist 103 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El mòbil s'ha convertit en indispensable pel que el seu bateria és l'element absolutament necessari perquè sense bateria no hi ha mòbil i sense mòbil… sembla que no podem viure i així ho demostra un estudi realitzat per OPPO España, marca número 1 de dispositiu intel·ligents a la Xina i 4a a Europa, a una mostra de 1556 espanyols a través de la plataforma Toluna Start.

 

L'estudi llança que per al 65% dels espanyols és molt important la bateria del mòbil arribant fins i tot a generar-los ansietat si baixa massa i estan fora de casa. Únicament al 5% de la població li és igual, declaren que, si se li apaga el mòbil fora de casa, millor que millor. Al 30% només li importa si està esperant una crida o he demanat un taxi.

 

Hàbits de càrrega: quan carreguem el mòbil, tipus de carregadors…
A la meitat dels espanyols no li agrada quedar-se amb menys del 20% de bateria i diu carregar-ho diàriament, més d'un terç únicament l'endolla quan el mòbil avisa de bateria baixa, el 10% quan la bateria està sobre el 5%, el 3% apura fins al final i solo l'1% ho carrega quan s'apaga. I l'altre 1% no li para atenció perquè el seu mòbil té càrrega ultraràpida i no el preocupa. En línies generals, som una societat preocupada diàriament per la càrrega del nostre mòbil.

 

Els espanyols solem eixir de casa amb el mòbil carregat al 100% quan sabem que passarem el dia fora, però ens dividim en dos grups equidistants: els que confien que dure tot el dia i els que porta un carregador per a endollar-lo on i quan puguen. Un 23% porta una bateria externa, el 21% activa la manera estalvi d'energia, el 9% porta altres dispositius que li permeten la càrrega reversible i el 7% ho posa, a estones, en manera avió.

 

El 23% dels espanyols porta sempre un carregador en la bossa o motxilla i el 34% en el cotxe. Són més dones les que ho porten amb si i més homes els que ho porten en el cotxe. El 25% té carregador en el treball i el 91% a casa.

 

A l'hora de carregar el mòbil, el 50% usa el carregador de fàbrica sent reticent a usar uns altres, el 15% usa qualsevol, encara que sap que no és el correcte, el 10% també usa qualsevol, però li és igual realment, 3% usa carta sense fil i la resta cable USB o càrrega reversible. Un 11% dels espanyols afirma ja fer ús de la càrrega ultraràpida.

 

La càrrega ultraràpida com a requisit indispensable
Els espanyols tenen en compte a l'hora de comprar un mòbil nou: el preu el primer i més important seguit que tinga molta memòria, una pantalla gran, unes bones cambres, càrrega ultraràpida, 5G i un disseny premium. Pel que fa a la bateria, el més important per als espanyols és la resistència i durabilitat, que es puga carregar super ràpid, els cicles de càrrega o la resistència, per ordre d'importància.

 

A més de la meitat dels espanyols li encantaria que el seu mòbil poguera carregar al 100% en només 30 minuts i hi ha marques com OPPO que ja ho permeten amb la seua càrrega SuperVOOC. El 58% ja coneix aquesta opció, sent els més joves de 18 a 34 anys els que més coneixement tenen sobre això en un 69%. És interessant veure que la càrrega ultraràpida està entre les característiques més importants que ha de tindre un mòbil nou, ja que el 28% de la població així ho afirma. Per als majors de 55 anys i en un 35% és un requisit indispensable.

 

Mite o realitat? El 27% dels espanyols no creu en el mite que la càrrega ultraràpida disminueix la vida de la bateria del teu mòbil, tota una llegenda urbana seguit d'un 53% que afirma el mateix amb rotunditat perquè les marques més capdavanteres l'usen en els seus dispositius.

 

Bateria a l'estiu, Apps i altres
Estem a l'estiu i els espanyols de vacances siga a la platja o la piscina usem el mòbil i no poc: el 49% navega per les seues xarxes socials, el 44% escolta música, el 24% veu pel·lícules o sèries i la resta llig en el mòbil, usa l'App de ràdio, de podcast o de meditació. Només un 17% no usa el mòbil en vacances.

 

Les Apps més usades pels espanyols són: missatgeria instantània com WhatsApp, WeChat o Telegram seguit de YouTube, Facebook, el correu electrònic, Instagram, Apps de jocs, el GPS, la banca en línia i finalment streaming via Netflix, Amazon, Movistar o HBO. Són aquestes les aplicacions que van consumint la nostra bateria diària.

 

Quan la bateria afluixa: el 31% apaga el mòbil fins al moment just en què ha d'usar-lo, 18% desactiva la transferència de dades, 15% demana un carregador i un altre 15% es compra un!

 

Al 13% dels espanyols se li ha acabat la bateria del mòbil alguna vegada mentre estava a la meitat de la trucada més important de la seua vida, l'11% va perdre una cita per no poder avisar que arribaria tard o es va quedar sense compra en el super per no poder pagar-la. El 9% no va poder pagar el taxi i el 5% no es va poder pujar a l'avió o tren perquè se li va acabar la bateria just en aquest precís instant.

Modificat el Divendres, 09 Juliol 2021 11:41