El curt valencià ‘Rutina: la prohibición’ opta a la nominació a Millor Curtmetratge d'Animació en els Premis Goya 2021

Dilluns, 21 Desembre 2020 12:44 Escrit per  Publicat en Cine-VAL Vist 208 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Talent i capital valencià per a optar al Goya a Millor Curtmetratge d'Animació. Alex Cervantes al capdavant d'Hampa Studio juntament amb Conflictius Productions, i el seu director Sam Ortí, tornen a estar entre els curts que competiran per l'estatueta que reconeix el millor talent espanyol en animació. En aquest cas, 'Rutina: la prohibición', un curtmetratge de 8 minuts, situa l'escena en un món fosc, devastat per les mentides i dominat per la por, on es continua amb les rutines autodestructives cap a l'extinció. "Aquest curt és una història de SAM, un dels més grans directors de Stop-motion dins d'aquest país i fora d'ell, i ens abellia molt sumar-nos a aquest projecte perquè és una tècnica i una temàtica que mai havíem fet abans. A més fa molt temps que volem fer coses amb Conflictius Productions i Rutina ens ha donat aqueixa oportunitat", ha assenyalat Alex Cervantes, CEO d'Hampa Studio.

 

Rutina porta ja més de 50 seleccions en diferents festivals internacionals, destacant premis internacionals molt importants com l'esment especial del jurat en el Festival de Sitges i en Grossmann Fantastic Film.

 

El curt, realitzat amb la tècnica 'stop motion', consisteix a realitzar l'animació foto a foto, amb ninots, en aquest cas de làtex i silicona. La tècnica és la utilitzada pel conegut director Tim Burton en pel·lícules com 'La novia cadáver" i 'Pesadilla antes de Navidad'. Per al curtmetratge s'han realitzat espectaculars sets i grans ninots.

 

El director del curtmetratge, Sam, nascut a València, ha dedicat els últims 20 anys de la seua vida a pel·lícules d'animació especialitzades en 'stop motion', guanyant nombrosos premis amb curtmetratges com 'Encarna', 'The *Werepig' o 'Vicenta' i en el seu llargmetratge 'Pos eso'.

 

Ha desenvolupat part de la seua trajectòria en una de les productores més importants mundialment de 'stop motion' com Aarmand (Regne Unit), mentre que Flora, la directora de vestuari del curt, va treballar en Laika (els Estats Units). Hui el director, a través de la seua productora 'Conflictius Productions', continua elaborant nous projectes. Entre ells la sèrie de RUTINA, per a ser emesa en plataformes a escala mundial.

Modificat el Dilluns, 21 Desembre 2020 12:46