L'Antic Mercat Municipal de Torrent acull la primera taula sobre mobilitat sostenible a la comarca

Dijous, 20 Mai 2021 09:44 Escrit per  Fundació Horta Sud Publicat en Comarca-VAL Vist 216 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Gairebé un mes després de la presentació del projecte Serà Horta Sud 2030 a l’Auditori Nou d’Alaquàs, l’Antic Mercat Municipal de Torrent ha acollit hui la primera taula de reconstrucció de la comarca, sobre mobilitat sostenible. En la taula hi han participat representants del teixit associatiu, la Mancomunitat Horta Sud, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, després que els regidors de Pontevedra, César Mosquera i Eva Villaverde, i el regidor de València Giuseppe Grezzi, exposaren els models d’èxit de les seues ciutats.


La comarca de l’Horta Sud compta amb cent quilòmetres de carril bici i gairebé 500.000 habitants, amb una connexió laboral, estudiantil i d’oci molt vinculada a València. No obstant açò, a diferència de la ciutat de València, la xarxa de carrils bici de l’Horta Sud no està planificada i no existeixen, en la majoria de casos, connexions amb els polígons industrials, amb els demés municipis de la comarca i amb la ciutat de València. A més, malgrat que molts dels municipis de l’Horta Sud tenen PMUS aprovat, no existeix un pla estratègic de mobilitat sostenible intermunicipal i, així mateix, molts dels trams ciclistes existents no estan pensats per un ús diari, sinó únicament per l’ús lúdic, sense zones d’ombra ni amplada suficient. D’aquesta radiografia de la situació de les vies ciclistes a la comarca realitzada perToni Velarde, del Col·lectiu Soterranya, ha partit la taula de reconstrucció emmarcada en el projecte Serà Horta Sud 2030.


En aquesta primera taula de reconstrucció, que ha tingut lloc en la Sala d’Actes de l’Antic Mercat Municipal de Torrent i en la que han assistit representants de tretze dels vint municipis de la comarca, s’han exposat models de reconegut prestigi en la transició urbanística cap a la mobilitat sostenible i, posteriorment, s’ha debatut sobre com avançar en aquesta línia en la comarca.


La jornada ha començat amb la benvinguda a càrrec dels regidors de l’Ajuntament de Torrent Raul Claramonte i José Pascual Martínez Climent, que han agraït a les entitats impulsores del projecte la iniciativa de posar en marxa les taules de reconstrucció i vertebració de la comarca.


Seguidament, el director de la Fundació Horta Sud, Julio Huerta, ha volgut posar de relleu el treball del teixit associatiu de la comarca en matèria de mobilitat sostenible i ha mostrat el seu agraïment a totes les associacions i institucions que han acceptat asseure’s a parlar i a cercar consensos de millora per a la comarca. Com recull l’agenda Urbana 2030, la finalitat és fer dels municipis espais de convivència acollidors, saludables, responsables i conscients, mitjançant l’elaboració d’una ruta d’actuació que oriente als ajuntaments cap a un desenvolupament sostenible.


Després de la intervenció de Huerta, han començat les explicacions sobre models d’èxit de mobilitat sostenible, a càrrec dels regidors César Mosquera i Eva Villaverde del Concello de Pontevedra i Giuseppe Grezzi, de l’Ajuntament de València.


Villaverde ha obert l’exposició de l’exemple del municipi gallec afirmant que ells no volen, ni poden, “donar classes de res a ningú”, més enllà d’haver entés i fet entendre a la ciutadania que l’espai públic és un dret bàsic i que cal preservar-lo i enfortir-lo. Mosquera, per la seua banda, ha destacat com a clau de l’èxit de Pontevedra haver-se cregut el projecte, i haver-lo tirat endavant malgrat les resistències “tant reals com fictícies, provocades per una minoria molt sorollosa”. Així mateix, Mosquera ha evidenciat la possibilitat real de produir canvis palpables en poc temps al afirmar, preguntat pel públic, que la peatonalització del casc urbà del municipi “es va començar el dia després de prendre possessió en juliol de 1999 i es va finalitzar en agost del mateix any”.


Tot seguit, el regidor de mobilitat sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha defensat la importància de l’urbanisme tàctic en els municipis, especialment perquè són accions molt ràpides i que no requereixen grans inversions per tirar enrere si no funcionen. Grezzi, igualment, ha exposat el marc estratègic València 2030, que naix amb una “mirada més llarga” i amb “especial mirada en les connexions metropolitanes”.


Una vegada acabades les exposicions dels models d’èxit ha començat la taula de reconstrucció, moderada per la periodista Laura Sena i en la qual han pres part la presidenta de la Mancomunitat Horta Sud, Eva Sanz, la diputada provincial de mancomunitats, comarcalització i mobilitat sostenible, Dolors Gimeno, la directora general d’obres públiques, transport i mobilitat sostenible, Roser Obrer, Toni Velarde, del Col·lectiu Soterranya, i Marian Sintes, de ConBici.


La taula s’ha desenvolupat entorn a tres idees principals: la coordinació, els fons europeus i la importància del teixit associatiu en el desenvolupament futur de la comarca. Les persones participants en la taula han coincidit en afirmar que calia adaptar les infraestructures existents en l’Horta Sud, per a limitar el pes dels vehicles motoritzats i potenciar l’ús de la bicicleta i el caminar, i fer que les vies existents i futures puguen tenir un ús pràctic per anar a l’escola o a treballar, més enllà de l’oci.


Igualment, han coincidit en la diagnosi per afirmar que era necessària una nova forma de treballar “de manera coordinada”, que permetés superar els problemes competencials per trams, que fan que moltes vegades es queden vies sense connectar. Per açò, les institucions s’han compromés a emplaçar-se periòdicament en fòrums de treball per a avaluar i millorar la situació viària ciclista en la comarca. El compromís, a més, inclou en condició d’iguals a les associacions, com a “agent de treball permanent que viu, coneix de primera mà i treballa de forma desinteressada per a solucionar el problema”.

 

Per últim, també han estat presents en el debat els fons europeus: totes les institucions han posat de manifest la importància de treballar per aconseguir projectes europeus, però “ben treballats, sense les presses de l’oportunitat política del moment” i de integrar a les associacions en l’elaboració d’aquests projectes ja que, “encara que el teixit associatiu pot sol·licitar projectes europeus, no disposa de forces ni temps, al estar conformat per personal majoritàriament voluntari, per a fer-ho sense l’ajuda de les administracions”. Així mateix, la presidenta de la Mancomunitat Horta Sud, Eva Sanz, s'ha compromés, en nom de l'entitat, a coordinar les accions pertinents per a crear un projecte de carril bici comarcal que puga atraure finançament europeu i d'altres administracions per a poder fer-ho realitat en un termini màxim de 4 anys.


En els mesos següents les taules de reconstrucció, amb caràcter itinerant pels diversos municipis de la comarca, tractaran altres temàtiques també alineades amb l’Agenda Urbana 2030 i amb els indicadors de l’Observatori Comarcal impulsat per Serà Horta Sud 2030. Entre elles, han afirmat els promotors del projecte, “es tornarà a tractar la mobilitat sostenible, des d’altres línies com ara l’estat del transport públic”. Així mateix, els impulsors del projecte han anunciat hui que la pròxima taula se celebrarà el mes vinent i tractarà sobre energia.

 

Informa Nou Horta. Comarca

Modificat el Dijous, 20 Mai 2021 09:52