Rafelbunyol finalitza la primera edició de formació al personal d'atenció directa a dones, xiquetes i xiquets víctimes de violència de gènere i masclista

Dilluns, 18 Octubre 2021 15:06 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 253 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Rafelbunyol ha donat per finalitzada la primera edició de formació al personal d'atenció directa a dones, xiquetes i xiquets víctimes de violència de gènere i masclista.

 

A través d'aquesta iniciativa, el consistori pretén aconseguir que el 100% de les treballadores i els treballadors de l'entitat local siguen formades per a aconseguir el desenvolupament i la implementació efectiva del Pla Municipal contra la violència de gènere i masclista.

 

La formació s'ha dut a terme a la Biblioteca Pública Municipal i els destinataris d'aquesta primera edició han sigut la plantilla de la Policia Local i la de Serveis Socials.

 

Aquesta formació està contemplada en l'Eix 1, de prevenció, sensibilització i formació d'aquest pla municipal, i les mesures a desenvolupar són: la formació al personal municipal sobre com incorporar la perspectiva de gènere i de la diversitat en la seua intervenció, la programació de cursos de formació en matèria de violència de gènere, masclista i diversitat sexual, dirigits a agents de la Policia Municipal i extensibles a tot el personal municipal, així com la formació de tot el personal municipal sobre l'ús del llenguatge inclusiu.

 

El mes de juny es va desenvolupar el taller “Perquè les paraules no se les emporta el vent; per un ús no sexista del llenguatge”, a càrrec de Teresa Meana, especialista en llenguatge inclusiu i no sexista, on es va plasmar la importància de l'ús no sexista del llenguatge en la intervenció amb dones víctimes de violència de gènere.

 

El 21 de setembre va tindre lloc el taller “La violència de gènere i masclista en el nostre ordenament jurídic, una aproximació pràctica per a professionals en l'àmbit de l'administració local”, dirigit per l'experta en violència contra les dones Herminia Royo, i centrat en el marc normatiu específic que existeix per a aquesta problemàtica.

 

I el 22 de setembre es va realitzar el taller de “L'Administració local enfront de la violència de gènere”, el qual va ser a càrrec de Vedat Talens, experta en violència de gènere, i en el qual es van explicar els processos psicofisiològics que influeixen en ella.

 

Segons Fran López, alcalde de Rafelbunyol: “hem de posar de la nostra part per a acabar amb aquesta xacra social i aquests cursos de formació per a treballadors i treballadores de l'administració local són una iniciativa potent amb la qual seguim aqueix camí”.

 

A més, la regidora d'Igualtat, Alicia Piquer, va afegir que “aquest pla de formació en igualtat i violència de gènere tindrà continuïtat en 2022 perquè és una prioritat que les dones víctimes sàpien que l'ajuntament està al costat d'elles, que el personal d'aquest ajuntament està sensibilitzat i té la preparació per a acompanyar-los en les diferents situacions a les que ha de fer front”.

 

Informa Nou Horta. Rafelbunyol

Modificat el Dilluns, 18 Octubre 2021 15:08