Representants polítics, empreses i teixit associatiu debatran dijous a Catarroja sobre el model econòmic de l’Horta Sud

Dilluns, 29 Novembre 2021 12:52 Escrit per  Fundació Horta Sud Publicat en Comarca-VAL Vist 177 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Catarroja acollirà dijous la darrera taula de reconstrucció de l’any emmarcada en el projecte Serà Horta Sud 2030, que aglutina a associacions, institucions públiques i empreses de l’Horta Sud. En aquesta taula es debatrà sobre el model econòmic de la comarca i es cercaran acords i consensos per a preservar i enfortir el teixit industrial del territori.


El projecte de reconstrucció comarcal Serà Horta Sud 2030, impulsat pel teixit associatiu de la comarca de l’Horta Sud i que compta amb la col·laboració d’institucions públiques i empreses del territori, celebrarà aquest dijous la darrera taula de l’any. En aquesta ocasió, la trobada tindrà lloc a partir de les 10:00 h al Centre Integrat Públic de Formació Professional de Catarroja i posarà el focus en el model econòmic de la comarca metropolitana, amb la finalitat d’assentar les bases per a una transformació sostenible de l’economia.


En la jornada, que comptarà amb la col·laboració i participació de l’Ajuntament de Catarroja, hi intervindran, entre altres, el Conseller Rafael Climent, la secretària autonòmica Rebeca Torró, la directora general Empar Martínez, el cap de l’àrea d’empreses i associacions de l’IVACE, Francisco Javier Mínguez, la presidenta de la Comissió Mixta de la Mancomunitat Horta Sud, Lorena Silvent o el president del Foro Empresarial de l’Horta Sud, Jose Durán.


Així mateix, també hi haurà espai per a la reflexió al voltant de models empresarials d’èxit en la comarca. En aquest sentit, participaran en la jornada José Palau, director general comercial de l’empresa alaquasera Andreu World, empresa líder en el disseny i la fabricació de mobiliari i referent en matèria de sostenibilitat, i Emili Altur, director de relacions institucionals i responsabilitat social empresarial de la Fundació Novaterra, empresa social molt arrelada a la comarca de l’Horta Sud.


Com en la resta de taules de reconstrucció del projecte Serà Horta Sud 2030, l’objectiu de la jornada serà aprofitar la intel·ligència col·lectiva de tots els agents comarcals, amb la finalitat d’assumir consensos d’accions concretes per a la millora del territori.
Aquesta taula servirà també per anunciar de forma oficial el reconeixement del projecte per part de la Unió Europea, mitjançant el Pacte Europeu pel Clima, com a eina adequada per lluitar contra l’emergència climàtica i avançar en la transició energètica.
L’aforament per assistir a la jornada està gairebé complet, però encara es poden realitzar les últimes inscripcions omplint el formulari que es pot trobar a https://serahortasud.org/taula-de-reconstruccio-economia-horta-sud/

 

Informa Nou Horta. Comarca