Alfara del Patriarca aprova els seus pressupostos de 2022 abans de finalitzar l'any amb els vots de l'equip de govern

Divendres, 24 Desembre 2021 09:44 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 344 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alfara del Patriarca ha aprovat amb els vots del partit socialista, que governa en majoria, els pressupostos de 2022 que ascendeixen a 2.952.000 euros. Per primera vegada en molt de temps s'ha aconseguit tancar els comptes de l'exercici pròxim abans de finalitzar l'any.


Els pressupostos de 2022 destinen 265.000 euros a inversions, la qual cosa suposa un increment de 50.000 euros respecte a 2021. Entre les actuacions que es duran a terme a través d'inversions pròpies destaca la realització d'un nou parc entre Puntarró i Sant Diego valorat en 69.000 euros, una zona que ha experimentat un increment de la població infantil, i de la qual s'espera augment de l'ús per part de la ciutadania a causa de les zones comercials i la futura rehabilitació de l'església de Sant Diego. També s'invertiran 35.000 euros al parc Infantil de Jardins d’Alfara, i altres 15.000 euros per a millores en altres zones infantils de la població. A més, es destinaran 25.000 euros en l'adquisició de terrenys de l'àrea de ‘Balcons del Carraixet’, un dels futurs pulmons verds de la localitat. Amb tot això, s'empraran 144.000 euros en la millora i ampliació dels jardins del municipi.


D'altra banda, s'invertiran 65.000 en la instal·lació d'una tanca protectora al carrer 1 de Maig, i 30.000 euros s'atorgaran a obres de remodelació de la Llar de les Persones Majors. També es destinaran 16.000 euros al reasfaltat del carrer Sant Vicent, des de Sant Bartolomé a 1 de maig. Finalment, es destinaran 10.000 euros a la rehabilitació del Palau de Senyoria i l'església de Sant Diego, una quantitat que serà complementada amb les subvencions tramitades. “Gràcies a tots els processos participatius realitzats, podrem millorar la nostra població en aquells punts en els quals els veïns i veïnes ens han indicat que hi ha una necessitat”, explica Marisa Almodóvar, alcaldessa d'Alfara del Patriarca.


A més, per primera vegada es dedica una partida a benestar animal, i cobra també importància en el pressupost els aspectes relacionats amb l'eficiència energètica i ‘Smart City’.


Respecte a la despesa, el capítol relatiu a les transferències a la Mancomunitat del Carraixet s'ha vist incrementat, ja que s'encarregarà de la millora de la recollida selectiva i gestió de residus sòlids urbans, i més accions relatives a la mobilitat urbana, serveis socials, l'àrea de joventut i promoció turística.


A pesar que les arques municipals esperen menys ingressos per plusvàlues, des del consistori han descartat l'augment d'impostos. El lleuger increment dels pressupostos respecte a l'any anterior ha sigut possible gràcies a les subvencions rebudes tant de la Generalitat Valenciana com de Diputació de València.

 

Informa Nou Horta. Alfara del Patriarca