S’inicia el procés de renovació del consell veïnal d’Alfara del Patriarca 


Dijous, 24 Març 2022 15:05 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 246 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alfara del Patriarca es complau a anunciar que, des del divendres, 25 de març, fins dijous 7 d'abril, qualsevol veïna o veí interessat a formar part de la II edició del Consell Veïnal podrà presentar la seua candidatura de manera telemàtica a través del següent formulari en línia: https://equalitat.typeform.com/consellveinal


Les persones seran triades per sorteig públic entre totes aquelles que es troben degudament inscrites, en compliment del que es disposa en l'art. 10.7 del Reglament de Participació Ciutadana. Una vegada realitzat, es contactarà directament amb aquestes i se'ls informarà dels següents passos a realitzar.


El Consell, regulat en els articles 9 i 10 de la norma anteriorment esmentada, és un òrgan consultiu i de treball que té encomanades funcions en matèria de participació ciutadana i s'encarrega, entre altres, de promoure processos participatius, de proposar consultes públiques en aspectes que siguen d'interés per a la població i de canalitzar les reivindicacions i suggeriments veïnals sobre les problemàtiques que voltegen al municipi.


Marisa Almodóvar Torres, alcaldessa d'Alfara del Patriarca, ha recalcat la necessitat i l'encert que el municipi compte amb un punt de trobada de tals característiques, ja que “permet a la ciutadania manifestar les seues opinions i propostes sobre com millorar la situació del nostre poble. És vital crear espais com aquest perquè el govern puga treballar al costat de la ciutadania amb l'objectiu que Alfara del Patriarca continue progressant”.


L'Ajuntament també informa que s'ha contactat amb totes les entitats socials inscrites en el Registre Municipal d'Associacions, així com amb els regidors dels grups municipals presents en la Corporació Local, per a convidar-los a formar part del Consell Veïnal en la seua II edició. En cas de no haver rebut aquesta invitació formal, preguem, per favor, remeten un correu electrònic a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per a estudiar l'assumpte en concret i on el nostre personal especialitzat en participació ciutadana li facilitarà les indicacions oportunes.


Així mateix, es realitzarà un Taller de Govern Obert de caràcter presencial, en el qual s'explicarà la labor del Consell i el paper dels seus representants, a més de resoldre els dubtes que trasllade el veïnat entorn a les seues funcions i objectius. Aquest taller es durà a terme el dimarts, 29 de març de 2022, a les 18.30 h., al Centre Cívic d’Alfara.


Finalment, Marisa Almodóvar també ha mostrat l'orgull que sent per la labor exercida per part de les persones que van integrar l'anterior edició del Consell, agraint-les per correu la seua contribució en la millora del poble, així com la seua notable predisposició a consensuar mesures que satisfacen a totes i tots. “El seu compromís amb el benestar del poble és digne d'esment i cal reconéixer-lo. Esperem continuar comptant amb la seua col·laboració en el futur”, ha assenyalat l'edil.


Des del consistori, animem a les nostres veïnes i veïns a participar tant en el taller com en la nova edició del Consell, i així com continuar construint juntes i junts el nostre present i futur. Alfara del Patriarca, la il·lusió de fer poble.

 

Informa Nou Horta. Alfara del Patriarca