La veïna d’Alfara Empar Guanter guanya el quart certamen de relats curts i poesia “Dona i igualtat”

Dimarts, 05 abril 2022 10:08 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 281 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La veïna d’Alfara del Patriarca Empar Guanter i Ruiz ha guanyat el quart certamen de relats curts i poesia “Dona i igualtat”, organitzat per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alfara del Patriarca. El guardó ha sigut entregat en mans de Marisa Almodóvar, alcaldessa de la població, i Marta Rosalén, tècnica d’Igualtat. El premi consisteix en 100 euros per gastar al comerç local.


Empar Guanter és una jove de vint-i-dos anys graduada en Magisteri. La seua obra: "Frontera", parla de les dones refugiades, però no sols de les ucraïneses, també de les afganes, síries i palestines, i tantes altres. Un relat molt actual, que es pot llegir a la web del consistori.


Per altra banda, Judit Rambla fou la guanyadora del segon certamen de cartells per al Dia Internacional de la Dona, també organitzat per regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alfara del Patriarca. En aquest cas es tracta d'una jove il·lustradora, que estudià en l'escola Pau Gargallo en Badalona i va realitzar pràctiques de grau al Taller de Paula Bonet. Des d'aleshores treballa com artista mentre estudia Arts en la Universitat Oberta de Catalunya. En l'àmbit professional ha exposat a Barcelona, Madrid i París i el novembre passat va rebre el premi a Futurs professionals de l'Associació Professional d'Il·lustradores de Catalunya. Ara també ha guanyat el certamen de cartells d'Alfara de Patriarca.


Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, l'Ajuntament d'Alfara del Patriarca, organitzà una completa agenda d'activitats per sensibilitzar sobre la igualtat de gènere. "Els treballs presentats als dos certàmens tenen molta qualitat, i reflecteixen el caràcter reivindicatiu del 8 de març", explica Marisa Almodóvar, alcaldessa d'Alfara del Patriarca i regidora d'Igualtat, qui també assenyala que es duen a terme activitats de conscienciació al llarg de tot l'any.


Aquest divendres tindran lloc ‘Activitats per la igualtat’ per als xiquets i xiquetes de la població, i un taller de gastronomia sostenible per a les famílies als Jardins de l'Ajuntament. A més també hi haurà en el Teatret un concert de dones compositores “Música de Músiques” de l’Agrupació Musical d’Alfara.

 

Informa Nou Horta. Alfara del Patriarca