L'ajuntament d'Alfara del Patriarca edita una guia ràpida de la seua nova ordenança de convivència en quatre idiomes

Dilluns, 16 Mai 2022 10:26 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 112 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'ajuntament d'Alfara del Patriarca ha creat una guia ràpida de la seua nova ordenança de convivència en quatre idiomes: anglés, francés, castellà i valencià. Aquesta normativa regula les relacions de veïnatge dins dels edificis i edificacions de la població, atenent principalment diferents tipus d'actes, conductes, comportaments i activitats en els habitatges i les comunitats. L'objectiu d'aquest tríptic és facilitar el coneixement de l'existència d'unes normes de respecte i correcte comportament veïnal, per a facilitar les bones relacions entre els habitants del municipi.


La informació s'ha publicat en quatre idiomes per a propiciar l'accés a la informació especialment als nouvinguts. Per a això, els fullets també es repartiran en residències, zona universitària i immobiliàries de la zona, a més de disposar d'ella en edificis municipals i policia local.


L'ordenança recull com a regla general que qualsevol acte o comportament veïnal haurà de desenvolupar-se dins de les normes lògiques del civisme, mantenint una actitud dins dels límits de la bona convivència ciutadana i del respecte als altres. “S'estableixen uns horaris racionals per a facilitar el descans i evitar molèsties entre els veïns”, explica Julio Berga, regidor d'Urbanisme i Serveis Municipals. L'ordenança fa referència especialment a les obres, a les celebracions en habitatges i a la convivència en general per a evitar “causar molèsties per soroll”. La infracció de les normes de l'ordenança de convivència pot comportar multes de 300 a 750 euros.


Marisa Almodóvar, alcaldessa de la població, indica que cada any la població rep nous residents que desconeixen les normatives locals, “i aquesta guia és una manera d'arribar als nous veïns al mateix temps que es recorda a tota la població que viure en una comunitat requereix uns comportaments de respecte cap als altres”.


Alfara del Patriarca és una població de 3.315 habitants, en la qual 892 residents són estrangers i conviuen 57 nacionalitats diferents. D'ací ve que la guia s'edite en diferents idiomes.

 

Informa Nou Horta. Alfara del Patriarca