Rafelbunyol apropa els Pressupostos Participatius a la ciutadania

Dijous, 26 Mai 2022 12:16 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 101 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Rafelbunyol ha dut a terme una sèrie de tallers amb els diferents sectors poblacionals amb l'objectiu de facilitar i fomentar la participació del veïnat per a decidir com invertir 75.000 del pressupost municipal.

 

Per tercer any, el Consistori destina 75.000 € del pressupost municipal perquè el veïnat decidisca com s'inverteixen. Un procés que actualment es troba en la fase de presentació de propostes ciutadanes, que després seran votades pel mateix veïnat per a triar les que es duran a terme.

 

Per a donar a conéixer aquest procés, des de la regidoria de Govern Obert s’han dut a terme una sèrie de tallers divulgatius i didàctics sobre el mecanisme per a presentar propostes, dirigits a l’adolescència i joventut del municipi, per tal “d’involucrar als i les joves en la presa de decisions municipals i que puguen participar del futur de la nostra població”, assegura l’alcalde Fran López.

 

Mitjançant aquests tallers, que es realitzaren la setmana passada amb l’alumnat de 4º d’ESO i de 1r de Batxillerat de l’IES Rafelbunyol, amb els i les membres del Consell Local d’Infància i Adolescència i, també, al Fòrum Jove que va tenir lloc ahir, “contribuïm a posar fi al rol de joventut passiva, en la qual la població adulta decideix per elles i ells", ha continuat l’edil.

 

A més, per tal de facilitar la participació dels grups poblacionals que tenen menys accés a les noves tecnologies, la setmana passada també es va realitzar un taller de propostes juntament amb les persones majors, i s’ha establert un Servei Municipal de Suport a la Participació que estarà disponible durant la Fase de Propostes Ciutadanes dels Pressupostos Participatius perquè "ningú es quede enrere i la digitalització no siga un problema a l'hora de decidir sobre el nostre poble" ha afirmat Fran López.

 

Per aquest mateix motiu, la pròxima setmana continuaran les accions per a apropar els Pressupostos Participatius a la ciutadania, amb una jornada a peu de carrer, el dijous al matí, on es continuarà informant i recollint les propostes veïnals d’aquelles persones que no tenen l'autonomia de presentar-les sense ajuda.

 

Informa Nou Horta. Rafelbunyol