Rafelbunyol reforça el paper de la Joventut

Dimarts, 31 Mai 2022 13:29 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 103 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Rafelbunyol continua amb la seua ferma aposta per la Joventut amb l'aprovació ahir per ple de les bases per a la concessió d'ajudes juvenils en dues modalitats: per a Associacions Juvenils i per a Corresponsals.

 

Dues iniciatives pioneres, aprovades per unanimitat, que demostren la voluntat municipal de continuar comptant amb la joventut en l'organització, planificació i decisions de les actuacions del consistori.

 

"És la primera vegada que es fa al poble totes dues iniciatives amb les quals volem fomentar l'associacionisme juvenil i la participació de les i els joves en decisions municipals i facilitar l'arribada d'informació, de manera bilateral, a aquest col·lectiu" assegura Rosa Azor, regidora de Joventut.

 

"Volem una joventut activa, involucrada en els projectes i decisions municipals. Una meta que implica donar-li l'oportunitat de tindre veu, de ser escoltats i crear agents actius en contacte estret amb l'Administració Local" afirma Fran López.

 

La concessió d'ajudes a Associacions juvenils del municipi, naix amb l'objectiu d'impulsar la promoció del temps lliure educatiu, el voluntariat i la participació infantil i juvenil. A través d'aquestes ajudes l'Ajuntament col·laborarà directament amb aquestes associacions en les seues iniciatives juvenils en projectes d'educació en valors i la realització de serveis a la comunitat mitjançant metodologia d'aprenentatge-servei.

 

Per altra banda, el programa de Corresponsals juvenils naix amb la finalitat d'impulsar la creació de la figura del i la corresponsal juvenil a Rafelbunyol qui s'encarregarà de les tasques de difusió d'informació i activitats entre l'Ajuntament de Rafelbunyol i la joventut del municipi. Una figura, creada per l'Institut Valencià de la Joventut, que existeix en diversos municipis, creant una xarxa juvenil per a compartir experiències i punts de vista molt enriquidora.

 

Informa Nou Horta. Rafelbunyol