La Fundació Horta Sud i la Diputació de València aprofundixen en la mobilitat de la comarca

Dijous, 02 Juny 2022 15:18 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 189 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La diputada de Mobilitat de la Diputació de València, Dolors Gimeno, el gerent de la Fundació Horta Sud, Julio Huerta, i el president del Col·lectiu Soterranya, Toni Valverde, s’han reunit este dijous a Torrent per reprendre els objectius acordats en la taula de mobilitat organitzada per la Fundació Horta Sud el passat any, així com fer seguiment dels resultats de l’informe ‘Serà Horta Sud’ en matèria de mobilitat sostenible.

 

El director de la Fundació, Julio Huerta, acompanyat per Toni Valverde, del col·lectiu Soterranya, han valorat molt positivament els resultats de la taula de mobilitat en que va participar la delegació de mobilitat de la Diputació de València junt a altres administracions, així com els efectes que s’hi han derivat d’aquelles jornades de treball. En este sentit, van informar la diputada de la posada en marxa de l’Observatori Comarcal de la Mobilitat, amb accions en matèria d’energia i participació ciutadana.

 

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha destacat “el paper fonamental de les associacions i la societat civil per avançar en matèria de mobilitat sostenible, no sols des de la sensibilització, sinó com és este cas, per fer de nexe entre les administracions públiques i la ciutadania. Tenim un repte i hem d’anar de la mà per ser més eficients i que els projectes que encetem siguen de totes les persones i institucions que ens preocupem per la mobilitat comarcal de l’Horta Sud”.

 

Durant la reunió es van tractar, entre altres, temes com la necessitat de fer un recull de tots els projectes de mobilitat sostenible encetats per les diferents administracions i que afecten a l’Horta Sud; l’anàlisi dels punts negres al pas per diferents vies d’àmbit provincial i autonòmic; la necessitat de formació del personal municipal en matèria de sensibilització mediambiental per la mobilitat sostenible; així com l’elaboració de campanyes de comunicació que posen en valor el treball i la necessitat d’aprofundir en la connexió intermunicipal de la comarca amb vehicles no motoritzats.

 

La diputada va presentar també el projecte encetat per la Diputació de València del Camí Reial des d’Albal a València, i que pròximament encetarà la fase de participació ciutadana, una vegada presentant l’avantprojecte, com oportunitat de connexió sostenible dels pobles des d’Albal fins a València.

 

Totes les parts es van comprometre a seguir emplaçant-se per aprofundir en la realització de l’informe ‘Serà Horta Sud-Mobilitat’, que s’ha portat a terme gràcies a la Fundació Horta-Sud i amb la participació de tots els municipis de la comarca.

Modificat el Dijous, 02 Juny 2022 15:18