Els municipis de l’Horta Sud s’uneixen per tornar a reclamar a la Generalitat l’eliminació definitiva de la denominació Horta Oest

Dilluns, 01 Agost 2022 10:06 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 110 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El treball dels ajuntaments i les entitats socials de l’Horta Sud per eliminar definitivament la denominació Horta Oest, continua. Després de sis anys de reunions i assoliment de compromisos per part de diverses conselleries i alts càrrecs de la Generalitat per acabar amb aquesta comarca inexistent sense realitat històrica ni legal, els municipis de l’Horta Sud han acordat tornar a reclamar a la Generalitat que pose en marxa els mecanismes necessaris per acabar amb la denominació Horta Oest.


A petició de les entitats socials que més temps porten treballant per estructurar la comarca (Fundació Horta Sud, Institut Empresarial de l’Horta Sud – El Foro, IDECO Horta Sud i Guaix – Escola Valenciana de l’Horta Sud), conjuntament amb la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud, els vint municipis de l’Horta Sud van aprovar, per unanimitat en el ple de la institució comarcal, el trasllat directe a totes les conselleries de la sol·licitud de deixar d’utilitzar Horta Oest.


Així mateix, aquesta darrera setmana fins a tretze municipis de l’Horta Sud han aprovat també en els seus respectius plens (en alguns casos com a moció i en altres com a declaració institucional) fer extensiva aquesta petició a la Generalitat des del seu àmbit municipal. Es tracta, en concret, d’Alaquàs, Aldaia, Benetússer, Catarroja, Manises, Massanassa, Mislata, Paiporta, Picassent, Sedaví, Silla, Quart de Poblet i Xirivella. La moció compta amb el suport de les formacions polítiques PSPV-PSOE, PP (a excepció de la formació local de Sedaví, que va votar en contra), Compromís, Ciudadanos i Podem. Altres municipis encara no l’han aprovat per no haver-les pogut incorporar per qüestió de temps.


Per les entitats impulsores de la iniciativa es tracta d’un pas més que esperen que siga definitiu per acabar amb aquesta denominació “inventada”, que “no respon a cap realitat històrica, social, econòmica ni política”. Des de la Fundació Horta Sud, IDECO Horta Sud, El Foro, Guaix i Mancomunitat Horta Sud han recalcat que legalment la comarca Horta Oest no té cap fonament, que la ciutadania “no teixeix cap mena de vincle a nivell d’Horta Oest, com si passa amb àmbit territorial de l’Horta Sud” i que “l’acció conjunta dels últims quaranta anys a l’Horta Sud, ha generat una modernització en tots els àmbits”.

 

Informaa Nou Horta. Macomunitat Horta Sud