Rafelbunyol celebra la 7a edició del Final de Trajecte

Dimarts, 27 Setembre 2022 12:42 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 100 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aquest dissabte, 1 d'octubre, se celebrarà la 7a edició del Festival de Cultura Urbana "Rafelbunyol Final de Trajecte" (RFT). La pretensió del qual és la utilització de l'espai públic per a aconseguir la seua transformació en un lloc de participació ciutadana, respectant la propietat privada i distanciant-se de qualsevol acte vandàlic.

 

Una edició que continua apostant per la presència femenina en el món del grafiti, a més de formar a la joventut en la cultura del street art amb tallers sobre la història i les tècniques empleades.

 

"El Festival Final de Trajecte es consolida com un encontre de Cultura Urbana en Rafelbunyol i en l'àrea metropolitana de València i donem resposta a les inquietuds de col·lectius joves per l'art urbà. En aquesta edició, a més s'han incorporat els joves procedents del projecte SAY que han estat este estiu rebent formació sobre els orígens del Graffiti i la normativa municipal" afirma Alicia Piquer, regidora de Cultura

 

A les 10 hores començarà el festival amb una Jam de Graffiti en la qual participaran 19 artistes, representatius de l'estat actual del graffiti en la Comunitat Valenciana: Hot, Mentalink, Opio, Yeko, Herer, Chiquitin, Jota, Sea Art, Empastreup + Mangata, Belén Casas, Alexandra, Beatriz Rodríguez, Mawe, Sink, Krome, Elrond, Pauceda, Hades i Edufuzz.

 

Una fusió d'estils i una combinació de tècniques que predominen hui dia en el llenguatge de l'art urbà baix el requisit de què totes les expressions artístiques del festival estaran lliures d'expressions sexistes o d'odi cap a qualsevol col·lectiu.

 

A la vegada que se celebra la Jam, la crew, formada per joves d'entre 12 i 25 anys, del projecte SAY (Street Art Young) promogut per l'Espai Jove, realitzaran una peça mural en la qual porten treballant diverses setmanes.

 

Informa Nou Horta. Ralfebunyol

Modificat el Dimarts, 27 Setembre 2022 12:47