Rafelbunyol aprova bonificacions en l'IBI amb l'objectiu d'incentivar la instal·lació de plaques solars

Dilluns, 03 Octubre 2022 13:48 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 102 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Ple d'Ajuntament de Rafelbunyol ha aprovat per unanimitat establir bonificacions en l’IBI, en una ferma aposta per les energies renovables i la cura del medi ambient.

 

"Treballem amb la ferma voluntat d'aconseguir que Rafelbunyol siga una ciutat eficient i sostenible, no sols amb projectes institucionals sinó també amb la implicació dels nostres veïns i veïnes. Sabem que la instal·lació de les plaques solars és costosa i per això volem recompensar el seu esforç a la nostra ciutadania" afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

 

El passat dilluns s'aprovà una bonificació per la instal·lació de plaques solars de fins al 50% a la quota íntegra de l'impost de béns immobles.

 

En concret serà el 50% en els immobles de naturalesa residencial, que no estant obligats per la normativa vigent s'instal·len sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar, geotèrmica o aerotèrmica i una bonificació del 25% per als béns immobles de caràcter no residencial.

 

El període de temps d'aplicació de la bonificació no podrà superar els tres anys, i el total de l'impost de béns immobles bonificat no pot superar el 50% del cost de la instal·lació.

 

A més, la instal·lació ha de ser realitzada amb caràcter voluntari i no ha de respondre a obligacions derivades de la normativa vigent específica a la matèria aplicable a la data d'instal·lació.

 

Informa Nou Horta. Rafelbunyol