Rafelbunyol sol·licita la declaració de Sant Antoni com a Festa d'Interés Turístic Local

Dimarts, 29 Novembre 2022 12:31 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 130 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Rafelbunyol ha aprovat, per unanimitat en el ple, sol·licitar la declaració de Sant Antoni com a Festa d'Interés Turístic Local davant la Generalitat Valenciana.

 

El passat juliol, la regidoria de Cultura va encarregar la redacció de la memòria del projecte de declaració de festivitat de Sant Antoni com a Festa d'interés turístic local per a la posada en valor de la cultura i de les tradicions populars de Rafelbunyol.

 

Aspectes d'aquesta festa com la integració i participació de la societat local, l'afluència i la integració de visitants i turistes, la potenciació, conservació i difusió de valors positius de convivència, tolerància i reconeixement de la diversitat i la promoció tant del territori on es desenvolupen com els seus valors culturals, ludicocreatius, historicoartístics, paisatgístics, urbanístics i mediambientals, han portat al Consistori a prendre la decisió d'aquesta sol·licitud.

 

"Sant Antoni és la nostra festa més arrelada, símbol de germanor i amb unes peculiaritats com l'ús del foc i el foment de la gastronomia local que reforcen el sentiment de pertinença a Rafelbunyol. És la nostra festa més antiga i amb la que més ens sentim identificats com a poble" afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

 

"Hem fomentat el manteniment de la festa amb l'Associació de Sant Antoni, recuperant tradicions i arxius fotogràfics locals. Volem preservar la festa i donar-li continuïtat, elevant-la amb aquesta declaració com a Festa d'Interés Turístic Local per continuar treballant en la seua consolidació i millora de les distintes tradicions que l'envolten" assegura Alicia Piquer, regidora de Cultura.

 

Informa Nou Horta. Rafelbunyol