Alfara del Patriarca instal·la sensors de mobilitat en l'aparcament del carrer Sant Vicent per a localitzar estacionaments lliures i reduir CO₂

Dimecres, 30 Novembre 2022 09:50 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 148 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alfara del Patriarca, dins del seu compromís amb la sostenibilitat i la seua aposta per l'ús de les noves tecnologies com a eina per a millorar la qualitat de vida de la població, està instal·lant una xarxa de sensors que permetran el comptatge de vehicles aparcats i l'ocupació de les places de minusvàlids en l'aparcament dissuasiu situat al final del carrer Sant Vicent. Aquestes dades seran tractades a través d'un sistema informàtic per a l'obtenció d'informació real de l'estat d'ocupació. Uns panells informatius repartits per la població i una aplicació mòbil serviran per a informar en temps real del nombre de places lliures de l'aparcament.


L'objectiu és facilitar als conductors la identificació de zones d'aparcament alternatives i la ràpida localització de places d'estacionament lliures, evitant la circulació de vehicles pel nucli urbà a la recerca de places lliures per a estacionar, i amb això reduint els problemes de trànsit que genera la seua lenta circulació o el seu estacionament indegut (voreres, doble fila...), així com la generació de gasos contaminants procedents de la combustió dels carburants. D'aquesta manera, també es contribuirà a protegir el medi ambient.


"Aquesta actuació forma part de la nostra aposta com Smart City, amb la qual lluitem contra el canvi climàtic i apostem per l'eficiència energètica amb un programa d'accions que es van ampliant cada any", explica Sonia Rodado, regidora de Desenvolupament, Comunicació i Noves Tecnologies. L'ajuntament ha rebut de la Diputació de València, a través de la seua plataforma tecnològica Connecta València, una subvenció per a acomplir aquest projecte. Discomon 2006 S.L. és l'empresa adjudicatària, qui està duent a terme la instal·lació dels sensors.


Aquest aparcament públic dissuasiu, que pretén fomentar el menor ús dels cotxes en el nucli de la població, també disposarà de cambres per a una major seguretat. Conscients que la mobilitat és un dels majors reptes del segle XXI, amb diferents accions i elements de micromobilitat es vol aconseguir que els automobilistes que es desplacen a la població es dirigisquen directament a aquest aparcament i deixen allí el seu vehicle, apostant també per transports menys contaminants i saludables.

 

Informa Nou Horta. Alfara del Patriarca