La Diputació invertix 441.855 euros en la millora del cicle integral de l’aigua de huit municipis de l’Horta

Divendres, 02 Desembre 2022 09:27 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 122 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha resolt la convocatòria d’ajudes per a la millora del cicle integral de l’aigua, inclosa en l’estratègia Reacciona 2022 amb una inversió de 6.850.000 euros. En total, 88 municipis, l’entitat menor de La Barraca d’Aigües Vives i la mancomunitat del Marquesat, són les entitats beneficiàries de les subvencions destinades a la nova implantació, millora o renovació de les xarxes d’abastament d’aigua potable o de sanejament.

 

A l’Horta Nord, els quatre projectes que han rebut la subvenció, per un import global de 194.758 euros, són l’anul·lació de la tuberia del camí del cementeri i la instal·lació d’un analitzador de clor en la xarxa d’abastament de Tavernes Blanques amb 38.700 euros; la sectorització de la xarxa d’abastament i la instal·lació de fonts en les escoles públiques, l’ajuntament i el poliesportiu de Puçol amb 36.759 euros; la renovació de la xarxa d’abastament al carrer del pintor Benlliure de Rocafort amb 80.000 euros; i la canalització de pluvials al carrer Major d’Albalat dels Sorells amb 39.299 euros.

 

Els quatre projectes beneficiaris de l’Horta Sud són la reparació de la xarxa de sanejament i de pluvials del carrer del Calvari d’Alcàsser amb 49.473 euros; l’execució de la xarxa de sanejament als carrers de Silla i d’Albal de Beniparrell amb 90.000 euros; la millora de la xarxa d’abastament al casc antic de Massanassa amb 37.624 euros; i la renovació de la xarxa de distribució d’aigua potable en trams d’alt índex de fuites a Picanya amb 70.000 euros.

 

“Són obres imprescindibles perquè les infraestructures hidràuliques estan molt envellides”, indica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó. “De fet, molts municipis encara tenen conduccions de fibrociment i no ens podem permetre el luxe de perdre la meitat de l’aigua potable que va per les canonades”.

 

A més, són objecte de la subvenció els sistemes d’emmagatzematge o de drenatge sostenible, que permeten la reutilització de l’aigua; els punts de dosificació d’aigua procedent de la xarxa pública, que fomenten el consum de l’aigua d’aixeta; i la instal·lació o la reposició de comptadors i equips de control de cabals i de pressions. “Altres actuacions que es poden sol·licitar són la digitalització per a detectar avaries i fuites o el disseny de filtres verds per a evitar el vessament d’aigües residuals a rius i platges”, recorda Amigó.

 

La vicepresidenta explica que “sovint actuem exclusivament en la mitigació del canvi climàtic, és a dir, en reduir les emissions, però les sequeres, cada vegada més freqüents i llargues, afectaran a la disponibilitat i la qualitat de l’aigua. Per això és igual d’important adaptar-nos. En este sentit, en uns dies publicarem una convocatòria extraordinària dotada amb un milió d’euros, de manera que en tres anys haurem invertit més de 21 milions en projectes per a l’estalvi hídric i el tractament d’aigües residuals”, conclou Amigó.

Modificat el Divendres, 02 Desembre 2022 09:28