L’Ajuntament de Rafelbunyol aprova el seu pressupost de 9,7 milions per a 2023

Dilluns, 19 Desembre 2022 09:53 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 226 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Rafelbunyol ha aprovat el seu pressupost de 2023 de 9.668.710,71 € amb els vots favorables del Grup Municipal PSPV-PSOE i el vot en contra del grup Municipal PP i de Compromís per Rafelbunyol.

 

“La primera notícia que ens aporten aquests pressupostos és que per primera vegada baixem la xifra del milió d’euros de deute municipal, reduint en un 88% el deute des de l'any 2015 i passant de 6.806.000 d’euros a 838.000 euros. No anem a parar fins que el deute siga zero”, ha explicat l’alcalde de Rafelbunyol, Fran López.

 

Les set clares línies d’acció d’aquest pressupost són: reduir el deute fins a deixar-lo a zero per a garantir l’estabilitat econòmica de l’Ajuntament; avançar junt amb la gent que més ho necessita sense que ningú es quede enrere; reactivar econòmicament el poble, el comerç i el polígon industrial; treballar colze a colze amb el teixit social; portar a terme polítiques educatives, culturals, d’igualtat i esportives; garantir la transparència de la gestió i comptes de l’Ajuntament, així com la participació ciutadana i la creació d’una smart city; i aportar una mirada de sostenibilitat ambiental i de mobilitat universal en la gestió.

 

“Amb aquest pressupost l’Ajuntament de Rafelbunyol continuarà estant al costat de les persones que més ho necessiten”, remarca López. “Es destinaran més de 210.000 euros en programes i subvencions des de serveis socials com transport, material escolar, activitats extraescolars, ajudes d'emergència per a subministraments, famílies nombroses, activitats extraescolars i joguets de nadal. A més, inclou noves subvencions com les ajudes a la vivenda o les ajudes a la natalitat”.

 

Aquest pressupost inclou també 50.000 € per a posar en marxa una tercera edició del Bo Comerç Som Rafelbunyol, el que implica un impacte de 100.000 euros en el comerç local, aspecte que fa que amb aquesta edició siguen ja 340.000 euros invertits en comerç local en menys d'un any.

 

Altra data destacable d’aquest pressupost és que inclou l'execució de la III edició dels Pressupostos Participatius: 15.000 euros per a ombratge en el CEIP Els Germanells, 30.000 euros per a crear la ràdio, 16.700 euros per a la remodelació de la biblioteca del CEIP Verge del Miracle i 13.300 euros per millorar les infraestructures del parc Ausiàs March.

 

En definitiva, “un pressupost que porta a Rafelbunyol cap a la estabilitat econòmica i que està al costat de totes les persones, sobretot, d’aquelles que més ho necessiten” en paraules de López.

 

Informa Nou Horta. Rafelbunyol