La Mancomunitat de l'Horta Sud publica un estudi que confirma la recuperació del teixit empresarial a la comarca després de la pandèmia

Dilluns, 06 Febrer 2023 13:20 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 38 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'estudi "Les empreses de l'Horta Sud" publicat pel Pacte Territorial de l'Horta Sud revela també que una de cada cinc indústries de la província està situada a la comarca.


La Mancomunitat de l'Horta Sud ha publicat l'estudi "Les empreses de l'Horta Sud" que confirma la recuperació del teixit empresarial de la comarca després de la pandèmia. El document apunta que l'activitat empresarial a l'Horta Sud ha augmentat en un 1,75% respecte a l'any 2021, la qual cosa ha suposat la creació de 494 noves empreses.


A més, l'informe confirma la potència de la comarca en l'àmbit industrial. En aquest sentit, una de cada cinc indústries de la província se situa en algun dels seus vint municipis. També se supera la mitjana provincial en altres sectors com la construcció, comerç, hostaleria i transport.


El document assenyala que de les 28.737 empreses que trobem a la comarca un 73% tributen per l'impost de societats i la resta per l'IRPF. Respecte a la fórmula jurídica, el 80% són societats limitades. La segona fórmula més utilitzada és la Comunitat de Béns amb un 11,05% del total.


Quant a l'activitat de les empreses de la comarca de l'Horta Sud, el comerç tant a l'engròs com al detall és la més destacada significant quasi la quarta part de les societats comarcals. La construcció i activitats relacionades amb ella sumen més de 3.000 i les activitats immobiliàries prop de 2.000. Un altre dels sectors amb presència important a la comarca és el de serveis de menjars i begudes amb més de 1.000 empreses.


Per municipis, Torrent és la localitat que més empreses té amb 5.252, seguit de Mislata amb 2.179, Manises amb 2.078, Catarroja amb 2.055 i Aldaia amb 1.951. Per polígons industrials, El Bony (Catarroja) és el que més empreses congrega amb 647, seguit de Mas del Jutge (Torrent) amb 598, El Bovalar (Alaquàs) amb 535 i el de Quart de Poblet amb 493.

 

Eina gratuïta
La Mancomunitat de l'Horta Sud a través del Pacte Territorial d'Horta Sud posa a la disposició de les empreses de la comarca una eina gratuïta en la web Observem.es que els permet comparar-se amb la mitjana del seu sector, amb la finalitat que coneguen el seu grau de competitivitat enfront dels seus iguals. Les empreses reben automàticament un informe sobre punts clau de la gestió empresarial, amb consells pràctics per a la seua millora.


Ajudes a la digitalització i ocupació
La Mancomunitat de l'Horta Sud va finalitzar fa unes setmanes la seua participació en el programa BETA en el qual s'ha posat a la disposició de 60 empreses de la comarca un finançament 180.000 euros per a abordar projectes relacionats amb la digitalització i transició ecològica. A més, el programa BETA també va facilitar la incorporació al mercat de treball de 58 joves de la comarca subvencionant la seua contractació per part de diferents empreses també assentades a l'Horta Sud.
El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud José Francisco Cabanes ha valorat "molt positivament" les bones xifres de creixement empresarial a la comarca. "El creixement en el nombre d'empreses a la comarca és sens dubte una gran notícia. Es va veient la millora en les zones industrials gràcies a l'aposta tant de l'Ivace com dels propis ajuntaments. Des de la Mancomunitat continuarem fent costat al teixit empresarial que ha de continuar sent el motor econòmic i generador d'ocupació a l'Horta Sud", ha explicat.

Modificat el Dilluns, 06 Febrer 2023 13:21