La reforma i ampliació del Centre de Salut de Rafelbunyol comptarà amb una inversió de prop de 5 milions d'euros i triplicarà les instal·lacions

Dijous, 23 Març 2023 13:02 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 87 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La previsió és que les obres es liciten en un mes amb un termini d'execució de 18 mesos

Suposarà comptar amb un edifici modern que complirà amb criteris d'eficiència energètica

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha destacat hui que “l'ampliació i reforma del centre de salut de Rafelbunyol és un clar exemple de l'impuls en infraestructures sanitàries que estem executant a l'Horta Nord”.

Miguel Mínguez, ha assistit hui a la presentació del projecte d'ampliació del centre de salut de Rafelbunyol, una actuació que comptarà amb una inversió aproximada de 5 milions d'euros i un termini d'execució de 18 mesos. “L'ampliació suposa una important millora per al centre de salut ja que spasará de tindre una extensió de 543 m² a superar els 1.587 i donarà resposta a les necessitats actuals de la ciutadania” ha explicat.

Per part seua, Fran López, alcalde de Rafelbunyol, ha assegurat que "el Centre de Salut de Rafelbunyol triplicarà les seues dimensions actuals, amb unes instal·lacions i dotacions líders, un consum energètic quasi nul i un augment del personal que garantiran la qualitat en el servei i possibilitaran l'atenció atés el creixement poblacional futur".

L'ampliació del centre s'ha contemplat perquè l'edifici resultant tinga un consum energètic quasi nul, és a dir, s'ha projectat per a complir amb els requisits d'eficiència energètica d'edificis de la Unió Europea. L'edifici resultant després de l'ampliació disposa d'una planta soterrani, una planta baixa, primera planta i planta coberta. Compleix amb les característiques d'edifici amb accessibilitat universal. A més, les actuals instal·lacions seran objecte d'una important reforma.

Després de l'ampliació, el centre comptarà amb cinc consultes de medicina, tres consultes d'infermeria, a això cal afegir dues consultes polivalents més. També l'àrea de pediatria s'incrementarà. Comptarà amb dues consultes més de pediatria i una consulta d'infermeria de pediatria.

També disposarà d'una àrea per a treball social amb un espai per a de reunions.

L'àrea maternal creixerà considerablement i tindrà una consulta per a matrona, un gimnàs d'educació maternal, un magatzem i vestuari amb bany.

L'ampliació del centre contempla també una nova àrea de rehabilitació amb un despatx fisioteràpia, un gimnàs i dos boxs polivalents.

L'ampliació permetrà també tindre una extensa sala d'administració amb tres despatxos, una sala de reunions i una sala de descans, així com una àmplia sala d'extraccions i una zona de serveis generals. S'ha projectat un pati central lliure que proporcionarà llum natural als espais de tot en centre.

Modificat el Dijous, 23 Març 2023 13:02