La Mancomunitat de l'Horta Sud presenta en un esdeveniment de Partenalia la seua estratègia turística com a exemple de bones pràctiques

Dilluns, 27 Març 2023 09:08 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 71 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'esdeveniment celebrat a Segòvia ha abordat el repte demogràfic i la millor cohesió per a les zones rurals amb baixa densitat de població.

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha presentat la seua estratègia turística per a la comarca com a exemple de bones pràctiques en un esdeveniment organitzat per la plataforma europea Partenalia a Segòvia en el qual s'ha abordat el repte demogràfic i la millor cohesió per a les zones rurals amb baixa densitat de població. El president de la Mancomunitat José Francisco Cabanes ha sigut l'encarregat de realitzar la presentació.
Durant la seua intervenció, el també alcalde de Sedaví ha realitzat un recorregut per les accions que en matèria turística està realitzant la Mancomunitat de l'Horta Sud. D'aquesta manera s'ha posat en valor l'estratègia de visibilització amb presència en l'última edició de FITUR o en la setmana europea de les Ciutats i Regions a Brussel·les.
Cabanes ha defensat el turisme com a motor econòmic i generador d'ocupació com a eina en la lluita contra la despoblació de les zones rurals. I ha posat com a exemple a l'Horta Sud, un enclavament influenciat per la ciutat de València que, encara que no compte amb atractius turístics a l'ús, pot convertir les seues fortaleses en propostes turístiques interessants per als visitants.
"Encara que de manera individual pot ser que no tinguem el potencial per a atraure turisme, de manera conjunta som un atractiu. Tenim naturalesa amb l'Albufera, història amb es Castell d'Alaquàs o les torres musulmanes repartides per la comarca, tenim gastronomia i les nostres festes i tradicions moltes d'elles úniques a Espanya", ha assenyalat Cabanes.
Finalment, el president de la Mancomunitat de l'Horta Sud ha assenyalat les pròximes actuacions en matèria turística que es plantegen des de l'entitat comarcal com el Pla de Dinamització i Governança Turística amb Generalitat i Diputació que assegurarà una inversió en la matèria de prop d'un milió d'euros i la certificació de la comarca de l'Horta Sud com a Destinació Turística Intel·ligent que l'ajudarà a poder atraure finançament procedent d'Europa.
Fira dels Comarques
La Mancomunitat de l'Horta Sud participarà en la pròxima edició de la Fira dels Comarques organitzada per la Diputació de València i que tindrà lloc els pròxims 31 de març i 1 i 2 d'abril en la plaça de bous de València. Durant tot el cap de setmana els municipis de la comarca tindran l'oportunitat de promocionar-se en una de les fires turístiques regionals més importants de la Comunitat Valenciana.

Modificat el Dilluns, 27 Març 2023 09:08