La Diputació premia l’ús del valencià en el comerç local en 15 pobles

Dijous, 20 Mai 2021 13:56 Escrit per  Publicat en Comerç Vist 709 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha publicat la concessió de la subvenció, destinada als ajuntaments, per a valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials. En total quinze ajuntaments reben subvencions en 2021 per a la creació dels premis a l’ús del valencià en el comerç: Silla, Corbera, Quart de Poblet, Algemesí, Alzira, Burjassot, Xàtiva, Canet d'en Berenger, Alboraia, Massamagrell, Catadau, Montserrat, Carlet, l'Olleria i el Palomar.

 

Com explica la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, “es tracta de reconéixer l'ús del valencià per part de les persones comerciants en els seus establiments, per ajudar al sector i animar a l’ús de la nostra llengua".

 

L’import de la subvenció, estipulada en un màxim de 3.200 euros, està destinada a guardonar la utilització del valencià en la retolació, en la senyalització interna, en la documentació administrativa, en el marxandatge i l’ús del valencià en les xarxes socials.

 

Els ajuntaments podran organitzar els premis d’acord amb la seua realitat socioeconòmica, però hauran de considerar, com a mínim, una d’estes modalitats: el Premi al comerç local per l’ús del valencià en la retolació i en el material imprés (factures, albarans, bosses, dissenys...) o el Premi al comerç local per l’ús del valencià aplicat a les noves tecnologies (pàgines web, xarxes socials, programari de gestió, adaptació a noves tecnologies...).

Modificat el Dijous, 20 Mai 2021 13:56