Així seran les compres del Black Friday: impulsives

Dimecres, 24 Novembre 2021 10:16 Escrit per  Acierto.com Publicat en Comerç Vist 438 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Divendres que ve se celebra una de les jornades de compres més importants de l'any: el Black Friday. Una cita els descomptes de la qual s'allargaran durant tot el cap de setmana i, previsiblement, fins al Cyber Monday també. Però, com actuem en aquest tipus de jornades els espanyols? Comprem de forma meditada o impulsivament? El comparador de finances Acierto.com l'analitza i ofereix una sèrie de consells financers.

 

Entre 100 i 300 euros per al Black Friday

Així, de mitjana, gastarem entre 100 i 300 euros aquest Black Friday 2021, un import molt similar al de l'any passat. De fet i a conseqüència de la crisi del coronavirus, aquest tipus de jornades de descomptes han anat guanyant rellevància; i són moltes les famílies que les aprofiten per a avançar les seues compres i estalviar en els regals de Nadal i en altres béns de consum.

 

Els productes més demandats, com en altres ocasions, seran els relacionats amb el sector retail (moda), i la tecnologia (ordinadors, tauletes, wearables). Encara que li segueixen de prop el sector Gurmet.

 

Fins a tal punt, que es calcula que les compres de Black Friday suposaran almenys un terç de la facturació nadalenca. El perfil de comprador que més gastarà aquests dies és el d'una dona jove entre 25 i 45 anys, i amb una capacitat adquisitiva mitjana-alta.

 

El dia de compres més fort per als espanyols serà el mateix divendres, mentre que en altres països com els Estats Units esperaran al Cyber Monday. A Espanya només el 17,3% ho farà, mentre que més del 56% apostarà pel Black Friday. La resta comprarà tots dos dies i/o durant tota la setmana de descomptes.

 

3 de cada 5 usuaris compraran amb impulsivitat

Quant a la manera de comprar, fins al 62% dels consumidors de Black Friday prefereix adquirir els productes en línia. La rapidesa, facilitat de la compra i la possibilitat de comparar en la xarxa són algunes de les principals raons per a fer-ho.

 

No obstant això, en aquest punt crida l'atenció una dada: a pesar que el comprador en línia sol tindre un comportament més meditat, no ocorre el mateix durant aquesta data. Segons Acierto.com, fins a 3 de cada 5 consumidors compraran de manera impulsiva. Alguna cosa que sembla indicar que ens deixarem portar per les ofertes. A més, només el 20% qüestiona la seua autenticitat.

 

Consells per a estalviar en Black Friday

Dit la qual cosa, el comparador Acierto.com ofereix una sèrie de consells per a estalviar en el Black Friday. Una d'elles ha de veure, precisament, amb comprovar l'autenticitat del descompte. Però no l'única.

 

  • Planificar les compres: serà fonamental per a no comprar de més. És important analitzar què necessitem exactament i fixar un pressupost realista. Això vol dir, que permeta cobrir les compres i que s'adapte a la realitat de l'economia familiar en aquest moment.
  • Informar-se de quan comencen els descomptes: directament relacionat amb el punt anterior, és fonamental informar-se de quan comencen els descomptes de cada marca. Algunes els avancen uns dies i és possible que el producte s'esgote abans que puguem comprar-lo.
  • Analitzar la política de devolucions de la companyia és també important, sobretot el relatiu al termini i formes per a reclamar, a si haurem de pagar les despeses d'enviament de la devolució, si permeten entregar el paquet en algun punt de recollida, etcètera.
  • Utilitzar una targeta amb un import fix és una altra pràctica recomanable. És a dir, deixar uns diners que s'ajuste al pressupost en una targeta que només usarem per al Black Friday. És una forma de no gastar de més. La majoria d'apps de la banca en línia permeten fer-ho sense massa complicacions.
  • Tindre en compte altres despeses addicionals com si el producte porta inclòs l'IVA i les despeses d'enviament és clau.
  • Comparar els preus en diverses plataformes pot estalviar-nos també fins a un 50%. I encara que 9 de cada 10 usuaris comparen abans de comprar, no serà el cas, almenys a priori, d'aquest Black Friday. En aquests casos és important parar-se a pensar i no deixar-se portar.
  • Utilitzar eines de monitoratge de preus: el mercat ofereix aplicacions específiques que permeten comprovar si els descomptes són efectivament reals o s'ha modificat el preu. Per a fer-ho, controlen els imports al llarg del temps.

 

Finançar el Black Friday, una bona opció?

Una altra possibilitat per a aprofitar els descomptes del Black Friday sense passar dificultats és recórrer al finançament. Es tracta d'una bona opció si en el moment actual (amb la paga extra encara per arribar i a final de mes) no ens ve bé avançar les compres de Nadal.

 

En tal cas podem recórrer a diferents vies de finançament. Els experts d'Acierto.com recomanen fins a tres: utilitzar una targeta de crèdit, demanar un avançament de nòmina o recórrer a un préstec ràpid.

 

La targeta de crèdit és l'opció més coneguda i flexible. La majoria de bancs, a més, no cobren interessos per ajornar el pagament a final de mes. Unes altres dels seus avantatges són que permeten establir límits de despesa, que tenen serveis d'alerta de frau, assegurances específiques, etcètera.

 

Quant a l'avançament de nòmina, és una cosa que podem sol·licitar a la nostra empresa o al nostre banc. Si ho fem a aquest últim, l'habitual és que ens demanen una certa antiguitat i tindre contractat algun producte més. En qualsevol cas, la concessió dels diners sol ser ràpida, perquè el banc ja ens coneix com a clients.

 

Finalment, també podem demanar un préstec ràpid, un producte la concessió del qual tarda entre 15 minuts i 48 hores. Els imports habituals en aquesta mena de préstecs solen rondar entre els 300 i els 500 euros, encara que dependrà de cada cas en particular.

Modificat el Dimecres, 24 Novembre 2021 10:27