Els espanyols gastaran una mitjana de 240 euros en regals de Nadal

Dilluns, 13 Desembre 2021 13:10 Escrit per  Aladania.com Publicat en Comerç Vist 443 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

S'acosten les festes Nadalenques i amb ella els regals de Papà Noel i dels Reis Mags. Un moment màgic per a tota la família que se sol preparar amb setmanes d'antelació, amb una llista, buscant ofertes i per què no? Picant amb algun detall d'última hora. Segons una recent enquesta que la web número u d'Espanya en regals experiències www.aladinia.com, ha fet entre els seus usuaris, cada espanyol gastarà una mitjana de 240 euros en regals de Nadal. Comprarem sis regals i la nostra parella i fills seran en els quals més gastarem. Roba, complements i calçat tornaran a ser els regals estrela d'enguany.

 

Segons l'estudi fet per l'equip d'Aladina.com entre els seus usuaris, els espanyols regalarem enguany una mitjana d'uns sis regals, en els extrems, tres de cada deu persones només tenen pensat regalar entre un i tres regals mentre que un 18% pretenen fer deu o més.

 

El pressupost que destinaran a regals de Nadal és de 240 euros de mitjana i tan sols un 16% té pensat gastar més de 400 euros. Encara que es tracten de xifres molt semblants a les de l'any passat, ja que, segons l'estudi, un 48% gastarà el mateix que en el 2020, la xifra mitjana ha augmentat un 7% respecte als 224 euros que es van gastar el Nadal passat. I, a pesar que tenim un pressupost fix per a regals, tres de cada deu espanyols reconeixen que acaben gastant-se més.

 

La nostra parella i els més xicotets de la casa són en els quals gastarem més diners, seguits dels nostres pares, nets, germans, cosins i amics. Sembla que el tema dels sogres va més enllà dels acudits i són en els quals menys diners invertirem.

 

Cinc de cada deu enquestats reconeix que planifica les compres amb diverses setmanes d'antelació, mentre que el 23% ho fa amb més d'un mes, aprofitant en la seua majoria les ofertes del Black Friday, gràcies al fet que, hui dia, quasi tots els establiments permeten la seua devolució després de Reis. Un 15% reconeix que espera a la setmana anterior a comprar-los i tan sols un 8% ho fa en els dos dies previs. Per a sis de cada deu espanyols és imprescindible fer-se una llista, comparar preus i buscar la millor oferta, mentre que un 22% reconeix que compra els regals segons impulsos. Per part seua, un 11% demana que els seus amics i familiars els recomane algun regal a comprar i tan sols un 7% compra el que veja rebaixat poc abans.

 

Sembla que els espanyols es decanten cada vegada més per regalar oci i experiències originals, per a un 30% d'ells serà en el que més diners es gaste, per darrere, això sí, dels clàssics de tot el Nadal, i és que un 37% en què més gastarà és en roba, calçat i complements. A la moda i l'oci els segueixen els regals tecnològics, els joguets, perfums i llibres.

 

Quant als regals que rebem, al 48% de les persones no els agrada el que els regalen i només quatre de cada deu no retornen cap regal, els amics, els pares, la parella i els sogres solen ser els que menys encerten amb els seus presents, ja que són els més canviats, per contra, els regals dels fills i nets solen fer més il·lusió i són els menys canviats.

 

Finalment, l'equip d'Aladinia.com ha pogut comprovar que huit de cada deu espanyols preferirien que els regalaren un bo amb diners per a gastar en l'experiència que ells triaren, en lloc dels regals de sempre, i un 34% aprofitarien aquests diners per a fer una escapada per a dues a un hotel amb spa.

 

Un 17% preferirien volar amb globus amb una copa de cava fent-se un reportatge fotogràfic, mentre que per a un 16% l'ideal seria relaxar-se en un balneari amb un massatge i una sessió de spa. Aquestes han sigut unes altres de les experiències més votades en les quals gastar els seus diners:

 

- Un sopar original o romàntic per a dos (8%).
- Conduir un Ferrari en un circuit de competició (7%).
- Visitar un celler amb tast de vins (6%).
- Curs de cuina amb sopar inclòs (6%).
- Pilot per un dia d'una avioneta (4%).

Modificat el Dilluns, 13 Desembre 2021 13:11