Sergio Esteve - Essència Valenciana vist a la Fallera Major Infantil de València

Divendres, 11 Març 2022 10:28 Escrit per  Publicat en Comerç Vist 616 vegades

L’empresa torrentina, Sergio Esteve - Essència Valenciana, per cinquñe any consecutiu torna a ser l’escollida per a crear un dels vestits de la Fallera Major Infantil de València. Nerea López Maestre estrenà per a la primera mascletà de l’1 de març, un vestit confeccionat en exclusiva per l’indumentarista torrentí per a la màxima representant infantil de les festes josefines.

 

Es tracta d’una vestimenta confeccionada per la firma de Sergio Esteve - Essència Valenciana, inspirada en un model del s. XVIII, amb enverat natural, tot realitzat amb patrons i confecció tradicional.

 

Mantenint patrons tradicionals del s. XVIII està confeccionat amb una seda de Vives i Marí en color blau marí de nom ‘camelia’. El gipó, amb tall tradicional, tanca mitjançant ullets fets a mà i du un enverat natural i botoneres en la mànega amb botons són una reproducció antiga. Nerea també du camisa interior. El mocador de pit i davantal és una mussolina fina bordada en cadeneta de la firma Viana.

 

L’adreç i la pinta són d’Artesania Ortiz Cincelador. La Fallera Major Infantil de València llueix amb aquesta vestimenta unes arracades de “A Tres”, i guardapeu amb cadena, amb el monyo ‘canyó i espasa’. La pinta està gravada a l’aigua en el dibuix del teixit en exclusiva. En el mocador du també un escapulari de la firma Borla d’Ór.

 

No és la primera vegada que Sergio Esteve vesteix a una fallera major de València, entre altres de moltes comissions de tota la província. L’any passat, Carla García Pérez ja va confiar en Sergio Esteve - Essència Valenciana per a la confecció d’un vestit, que va estrenar el dia l’Exposició del Ninot. També va ser un conjunt a l’antiga. Últimament, aquest tipus d’indumentària està reviscolant, cosa que demostra el major interés dels fallers i falleres per a recuperar una part de la nostra cultura com és la rica indumentària valenciana. El concepte de vestir a l’antiga representa el tipus de roba que portaven habitualment els nostres avantpassats en la València dels segles XVIII i cada vegada més s’animen a lluir-lo amb orgull de cultura pròpia moltíssimes falleres majors, presidents i falleres de qualsevol comissió i, per descomptat, no podia ser menys, que les màximes representants de la festa feren ressò de la nostra indumentària més autèntica.

 

La indumentària valenciana més tradicional, com els vestits a l’antiga han de ser coherents en el seu conjunt en funció de la classe social, època de l’any i zona geogràfica que representen. I per al seu disseny qualsevol persona no està preparada. Sergio Esteve, cap de l’empresa que porta el seu nom, és hereu d’una família dedicada a la indumentària durant els últims 40 anys. Ha hagut d’estudiar, investigar i llegir constantment des que treballava amb els seus pares fins a l’actualitat. Com ell mateix comenta: “Ells eren la pràctica diària, la costura amb cura i rigor; i jo he reforçat la teòrica estudiant amb bibliografia històrica, que abans no era fàcil de trobar i visitant molts museus per aprendre. Investigant ací i allà. Tinc una col·lecció molt completa de llibres antics i de nous. Continue ampliant-la i sempre que viatge busque publicacions perquè formen part de la tasca d’investigació que inclou aquest treball”. A més, Sergio Esteve és membre investigador del Museu Nacional de la Vestimenta de Madrid. Tota una vida dedicada a la indumentària valenciana.

 

Sergio Esteve, essència valenciana · Tel: 961 56 21 67 · Calle Constitución, 3 46900 Torrent

Modificat el Divendres, 11 Març 2022 10:30