Ja està ací!

Divendres, 25 Gener 2019 13:59 Escrit per  Jesús Cruz Publicat en Zona Pyme Val Vist 769 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La nova Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades i Garantia dels Drets Digitals que ve a regular els drets en la societat digital en la qual actualment ens trobem.

 

Ens trobem davant un dret fonamental a la protecció de dades pel qual es garanteix a la persona el control sobre les seues dades, qualssevol dades personals, i sobre el seu ús i destinació, per a evitar el tràfic il·lícit dels mateixos o lesiu per a la dignitat i els drets dels afectats; d'aquesta forma, el dret a la protecció de dades es configura com una facultat del ciutadà per a oposar-se al fet que determinats dades personals siguen usats per a finalitats diferents a aquell que justifiquen la seua obtenció.

 

Destaca la regulació de les dades referides a les persones mortes, doncs, després d'excloure de l'àmbit d'aplicació de la llei el seu tractament, es permet que les persones vinculades al mort per raons familiars o de fet o els seus hereus puguen sol·licitar l'accés a aquests, **asíì com la seua rectificació o supressió, si escau amb subjecció a les instruccions del mort.

 

Son objecte de regulació els drets i llibertats predicables a l'entorn d'Internet com la neutralitat de la Xarxa i l'accés universal o els drets a la seguretat i educació digital ací com els drets a l'oblit, a la portabilitat i al testament digital. Ocupa un lloc rellevant el reconeixement del dret a la desconnexió digital en el marc del dret a la intimitat en l'ús de dispositius digitals en l'àmbit laboral i la protecció dels menors en Internet. Finalment, resulta destacable la garantia de la llibertat d'expressió i el dret a l'aclariment d'informacions en mitjans de comunicació digitals.

 

En conclusió estem davant una llei d'enorme importància per a totes les persones i per als qui tracten dades personals, que a més, quasi de rebot, regula així mateix alguna cosa tan transcendental com la garantia dels drets en la societat digital. Tenint en compte, i acabe, que la llei per si sola no és comprensible i que requereix del RGPD.

 

 

Jesús Cruz

Abogado

Miembro Grupo ACE

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Modificat el Divendres, 25 Gener 2019 14:02