Cotxe elèctric i… ecològic?

Divendres, 05 abril 2019 10:09 Escrit per  José Forcadell Publicat en Zona Pyme Val Vist 706 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

És innegable l'aparició d'altres tipus de motoritzacions respecte a les clàssiques de gasolina i gasoil, com són híbrids, elèctrics i fins i tot la recent matriculació del primer cotxe d'hidrogen.

 

En les guerres comercials dels fabricants comencen a aparèixer termes que són falsos o podríem dir mitges veritats.

 

Alguns fabricants diuen ecològics als seus cotxes híbrids o elèctrics. El terme cotxe ecològic no té sentit perquè el cotxe no produeix energia elèctrica per a moure's.

 

El terme correcte per al cotxe elèctric és sense emissions.

 

El que es vol a les ciutats és que la disminució de la contaminació a la ciutat, però que es disminuïsca aqueixa contaminació no vol dir que desapareguen les emissions de gasos, sinó que s'ha traslladat a on es produeix l'energia elèctrica amb la qual s'ha carregat el cotxe.

 

Si es carrega de la Xarxa Elèctrica, per molt que augmenten les fonts energètiques renovables, continua havent-hi fonts energètiques contaminants, i traslladem l'emissió de gasos al lloc de producció de l'energia.

 

Llavors, puc tenir un cotxe elèctric i… ecològic? Bé perquè jo ho vull així, perquè és la idiosincràsia de l'empresa o per estalviar.

 

Per a aconseguir-ho es podrien posar plaques solars, aerogeneradors,… en l'empresa o a casa, llavors t'asseguraries que tots els dies carregues el cotxe gratis (l'amortització de la instal·lació) i d'una manera completament ecològica.

 

Clar, aquesta opció és si viu en teulada pròpia, però i si es tracta d'un edifici? Què faig amb la meua Comunitat de Propietaris? Ja estan apareixent les primeres CCPP que estan omplint els seus terrats comuns amb plaques solars.

 

Però aquesta solució dependrà dels teus veïns, hauràs d'arribar a un acord per a afrontar aquesta inversió. A vegades, també cal sortejar a l'administrador perquè per a ell suposa un treball que es realitzen aquestes instal·lacions. Aquestes instal·lacions es poden dedicar als consums comuns: il·luminació, bombes, ascensors,… i com no, a la instal·lació en el garatge de carregadors de cotxes elèctrics.

 

I recorda cridar un professional per a dissenyar la teua instal·lació, hi ha moltes instal·lacions barates i de molt baixa qualitat, com les que ofereixen algunes comercialitzadores.

 

 

José Forcadell
Dtor. Tco. Forcadell Ingeniería, S.L.
Miembro Grupo ACE
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Modificat el Dilluns, 08 abril 2019 13:57