Espais de treball saludables: soroll

Divendres, 08 Novembre 2019 10:33 Escrit per  Miguel Bernabé Sanchís Publicat en Zona Pyme Val Vist 795 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Hui dia, les empreses presten una major importància a l'espai de treball, ja que existeix una relació directa entre el benestar dels treballadors i la seua productivitat.

 

Al mateix temps, la tendència en el disseny d'oficines és l'espai diàfan en lloc dels despatxos privats. Els avantatges que aporten aquest tipus d'espais oberts són moltes (treball col·laboratiu, estalvi d'espai, flexibilitat, il·luminació, etc.), però ens podem trobar amb algun desavantatge.

 

Dins dels diferents indicadors que avaluen un espai de treball saludable, el soroll és dels quals tenen una major influència negativa: genera malestar, estrès, irritabilitat, cansament, distracció, …; afecta a la interacció, creativitat, motivació, rendiment, …; i molts altres efectes sobre la salut i qualitat de vida.

 

Ara bé, si els emissors que habitualment trobem en aquest tipus de recintes (converses, ordinadors, impressores, telèfons,…) no generen alts nivells de so, per què arriba a generar-se un soroll ambiental tan elevat? La resposta és, principalment, per la “reverberació del so”, és a dir, perquè el so es queda rebotant en les superfícies del recinte.

 

Un recinte molt reverberant donarà lloc a un ambient molt sorollós i a un “efecte cova” molt perceptible pels nostres clients a través del telèfon, videoconferències, etc. En aquest tipus d'ambients necessitarem elevar la veu per a poder comunicar-nos, la qual cosa augmentarà més el soroll ambiental.

 

A més, si una empresa presta el servei en les seues pròpies instal·lacions, com és el cas d'un restaurant, cafeteria, **ludoteca, etc., un ambient sorollós no solament afectarà els seus treballadors, sinó que també als clients i, en conseqüència, a la seua rendibilitat.

 

Per a crear un espai acústicament saludable s'ha de reduir el temps de reverberació mitjançant el seu condicionament acústic. En aquest procés es necessita, en primer lloc, identificar el problema (mesurament i avaluació acústica del recinte), per a posteriorment, definir i instal·lar les mesures correctores adequades.

 

“El confort acústic en l'espai de treball és un gran valor afegit per al treballador i per a l'empresa”.

 

 

Miguel Bernabé Sanchís

Gerente de ACUSTICE

Miembro grupo ACE

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Modificat el Divendres, 08 Novembre 2019 10:35