L'exposició internacional TITANIC THE EXHIBITION obre les seues portes hui a Kinépolis Paterna

Divendres, 22 Novembre 2019 09:56 Escrit per  Publicat en Cultura i oci Vist 656 vegades
Reproducción escalinata Titanic Reproducción escalinata Titanic

L'exposició internacional Titanic The Exhibition, propietat de la companyia espanyola Musealia, obre les seues portes a Paterna hui 22 de novembre, en les instal·lacions de Kinépolis, en el Centre d'Oci Heron City València.

 

La mostra, que ja ha estat visitada per prop de 3 milions de persones a tot el món, reuneix prop de 200 objectes originals, revelant al públic històries desconegudes entorn del llegendari vaixell. Molts d'aquests objectes mai abans s'han exposat davant el públic valencià.

 

En paraules de Luis Ferreiro, director de la mostra, "Més enllà de la llegenda, l'exposició pretén presentar-nos la veritable història del Titanic a través dels objectes i les històries personals dels seus passatgers.

 

La seua visita és una autèntica experiència i un exercite d'empatia per a conéixer la veritable dimensió humana d'un dels majors mites de segle XX. Es tracta d'una oportunitat única a Espanya abans que reprenga la seua gira europea lluny del nostre país".

 

Titanic The Exhibition és una proposta cultural per a tots els públics i proposa al llarg dels seus més de 1000 metres quadrats, un viatge emotiu i, sobretot, molt humà a través de la història d'aquesta icona del segle XX. Així, durant el recorregut per les seues sales, de 90 minuts aproximadament i realitzada amb una audioguia individual, el visitant no sols aprén com era la vida a bord del luxós transatlàntic, sinó que també se sent un viatger més de la seua travessia inaugural: pot recórrer un passadís de primera classe, observar les cabines de tercera o tocar un autèntic iceberg.

 

"Les imatges del Titanic són sorprenents en si mateixes, però els artefactes són necessaris per a arribar a conéixer la veritable història del vaixell de major fama mundial" va explicar el comissari de l'exposició, Claes Göran-Wetterholm. "Només un objecte tridimensional pot acostar-nos a la història de certa persona, brindant l'oportunitat única d'identificar-se amb la destinació del Titanic i el de totes les persones que van viatjar en ell. Aquests objectes evoquen i ens mouen, però principalment serveixen d'enllaç directe per a descobrir desenes d'històries personals" va afegir.

 

Tal com ha indicat durant l'acte d'inauguració de l'exposició aquest matí el Director de l'exposició i de Musealia, Luis Ferreiro, s'espera que al voltant de 100.000 persones s'embarquen en la mostra fins al 23 de febrer de 2020, data en la qual Titanic The Exhibition tancarà les seues portes en la localitat valenciana per a després continuar amb la seua gira mundial.

 

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha felicitat Kinepolis, Heron City i Musealia per aquesta exposició "que suposarà un atractiu turístic més per a la localitat". "Per a nosaltres és un honor que hagen triat Paterna per a acollir aquesta mostra que sempre ha suscitat gran interés".

 

UNA DE LES MAJORS COL·LECCIONS ORIGINALS DEL MÓN

La mostra inclou més de 200 objectes originals del Titanic recuperats, conservats o relacionats molt estretament amb el Titanic. Alguns de l'ús tan sols han estat abans exposats davant el gran públic a Suècia i Madrid, on l'exposició va aconseguir els 200.000 visitants en la seua última visita a Espanya en 2015, convertint-se en una de les mostres més reeixides de l'any en la capital.

 

Així doncs, algunes d'aquestes peces d'incalculable valor històric són el camisol que la passatgera Carolina Byström va portar posat durant la nit del naufragi, una llista social de passatgers de primera classe, part de l'abillament del tercer oficial de bord o, entre altres, objectes personals d'alguns dels passatgers que van sobreviure i van morir al tràgic viatge inaugural del RMS Titanic en 1912.

 

A més d'aquestes noves incorporacions a la col·lecció, entre els objectes exposats es troba la joia original que va inspirar al cineasta James Cameron per a escriure el guió de la oscaritzada Titanic ("el cor de la mar"), les úniques cartes que es conserven escrites pel primer oficial William Murdoch a bord, el famós anell de la passatgera Gerda Lindel o rellotges parats a l'hora exacta de l'enfonsament.

 

ENTRADES: TARIFES I BONIFICACIONS

Les entrades per a visitar Titanic The Exhibition ja estan a la venda en www.titanic.es, així com en la web Kinépolis i en les seues instal·lacions, amb un preu que oscil·la des dels 7 als 12,50 euros. Tots els tiquets inclouen el lliurament d'una audioguia en castellà, valencià, anglés o francés, entre altres idiomes.

 

El públic podrà, a més, beneficiar-se de nombrosos descomptes i bonificacions com el dia del visitant (els dilluns, a preu únic de 7 euros per a tots els públics) o la tarifa bonificada, aplicable a menors de 7 a 14 anys, estudiants, jubilats/pensionistes, persones amb discapacitat i titulars de carnet jove, entre altres col·lectius. A més, els menors de 7 anys accedeixen de manera gratuïta.

 

També s'ha habilitat un preu reduït de 6 euros per als grups d'estudiants i adults d'almenys 15 persones, amb reserva prèvia i, tal com s'ha anunciat durant l'acte de presentació de l'exposició, les persones empadronades a Paterna gaudiran d'un preu reduït de 7 euros en les seues entrades durant tots els dimarts no festius.

 

INFORMACIÓ GENERAL

Horari: Dilluns a divendres: de 17.00 h a 21.30 h

 

Dissabtes, diumenges i festius: d'11.00 h a 21.30 h.

 

* Tancament de l'exposició a les 22.30.

 

 

Modificat el Divendres, 22 Novembre 2019 13:18