La vida es sueño en el Teatre Talía de Valencia

Dilluns, 02 Desembre 2019 10:36 Escrit per  Ginés Vera Publicat en Cultura i oci Vist 814 vegades
Valora la notícia
(1 Voto)

El Teatre Talía de València acull aquesta setmana la representació d'un clàssic teatral del nostre Segle d'Or. ‘La vida es sueño’, de Calderón de la Barca omplirà l'escenari en funcions de vesprada del 4 al 8 de desembre. Estrenada en 1635, Pedro Calderón de la Barca té com a tema central la llibertat de l'ésser humà per a configurar la seua vida, sense deixar-se portar per una suposada destinació.

 

La vida és somni dissecciona la capacitat de l'ésser humà per a exercir la seua llibertat enfront de la destinació. Una obra filosòfica de Calderón de la Barca ben sustentada en una trama escènica on els jocs de poder es creuen amb el desig carnal i on la realitat està sempre contagiada per l'oníric.

 

Basilio, rei de Polònia, creu que el seu fill Segismundo està destinat a ser despòtic i cruel, i que li arrabassarà el tron. Per això decideix tancar-ho en una torre solitària, on és criat embrutit i encadenat, per Clotaldo, noble i lleial servidor de Basilio. El pare, temorós d'haver-se equivocat, vol posar a prova a Segismundo, portant-li adormit a palau on desperta convertit en príncep. Allí Segismundo es mostra a tots superb, brut i cruel, per la qual cosa Basilio decideix restituir-ho a la presó. Quan desperta de nou Segismundo està convençut que tot quant va viure en la cort no és sinó una il·lusió, com ho és la vida sencera.

 

Més info:

Teatre Talía

Carrer Cavallers, 31,

València, Espanya

Tel +34 963 912 920

 

Recomanació per Ginés Vera

 

Modificat el Dilluns, 02 Desembre 2019 10:39