El pianista Antonio Galera torna al Cicle de Cambra del Palau de la Música de València

Divendres, 25 Setembre 2020 11:12 Escrit per  Publicat en Cultura i oci Vist 518 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El pianista Antonio Galera torna de nou al cicle de música de cambra del Palau de la Música de València amb un concert dedicat a Beethoven que tindrà lloc en L'Almodí diumenge que ve 27 de setembre a les 19.30 hores. El programa inclou les sonates per a piano Op. 26, op. 27 nº2 (Clar de lluna), op. 90 i op. 101 i forma part de la integral de Sonates del compositor de Bonn que s'està programant des del Palau.És la segona vegada que Galera tocarà de manera presencial davant el públic després de la crisi provocada pel coronavirus. El passat 21 de juliol ho va fer en el Festival d'Estiu de San Lorenzo de El Escorial, i ara es retroba amb els oïdors valencians.Encara que la situació actual ha provocat la cancel·lació o ajornament de molts dels seus compromisos, entre ells un recital en la Kosciusko F. de Nova York o la seua participació en el Bar Harbor Music Festival així com concerts en el Festival Internacional de Música i Dansa d'Úbeda, el Festival dels Horts de Picanya (València) i altres festivals d'estiu, l'agenda de Galera s'ha reactivat en les últimes setmanes.Així, pròximament reprendrà les seues col·laboracions amb l'Orquestra de València i l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, així com en el programa Sent la música del departament didàctic del Palau de les Arts. Així mateix, ho escoltarem en la Reial Societat Econòmica d'Amics del País de Jaén (1 d'octubre), la Societat Filharmònica de Pontevedra (9 de desembre) amb el tenor canari Manuel Gómez Ruiz i en el Festival Internacional de Música i Dansa d'Úbeda (17 de desembre) amb la violista Isabel Villanueva, entre altres actuacions.Trajectòria
Antonio Galera va llançar en 2019 el seu primer treball discogràfic. Baix el títol Prélude, està concebut en forma de recital i conté composicions de Johann Sebastian Bach, César FranckClaude Debussy i Henri Dutilleux. El projecte va ser gravat a l'Auditori Manuel de Falla de Granada pel segell IBS Classical i presentat en el cicle Serenates de la Universitat de València. Des del seu llançament ha rebut molt bones crítiques per part de la premsa especialitzada que ha vist en aquest treball una mostra de les principals virtuts del pianista valencià al qual auguren un futur brillant.Descrit per Scherzo com "una veu amb personalitat pròpia", Antonio Galera ha actuat en la Salle Cortot de París, Chapelle de la Trinité de Fontainebleau, Zhong Shan Hall de Taipei, Steinway Hall de Nova York, Society of the Four Arts de Palm Beach, Teatres del Canal de Madrid —Joves Intèrprets de la Fundació Scherzo—, Palau de la Música de València, Palau de les Arts, Auditori ADDA d'Alacant, Cartoixa de Valldemossa, Auditori de Saragossa o Palau de la Música de Barcelona, amb directors com a P. Entremont, R. Gimeno, P. Rus, C. Soler o R. Tebar.Guardonat per la Yamaha Music Foundation of Europe i en el Premi Iturbi de València, ha debutat recentment a Londres -St. Martin in the Fields-, Oxford -Balliol Hall-, a la sala simfònica de l'Auditori Nacional de Madrid, en Musika-Música Bilbao i amb la Orquestra de València amb B. Fernández i J. Lluna. Molt actiu en el camp de la música de cambra, ha actuat en la Fundació Juan March, Centre de Musique de Chambre de París, Música en Segura o en el Bar Harbor Music Festival, on és músic resident. Altres compromisos recents inclouen concerts a Mèxic, Malàisia, Qatar i Sud-àfrica o col·laboracions amb la companyia de dansa La Veronal i La Fura dels Baus en el Palau de les Arts, amb la OCV i A. Salat. El seu disc de debut, gravat amb IBS a l'Auditori Manuel de Falla de Granada, acaba de ser reconegut amb el Melòman d'Or.Nascut a València, va estudiar flauta i piano en el Conservatori "Joaquín Rodrigo", on va rebre el premi extraordinari de fi de carrera. Diplôme de Concertiste de l'École Normale de Musique de París i Màster en Interpretació Solista pel CSKG de Madrid becat per AIE, el Institut Valencià de Cultura, Comité *Roussel i Joventuts Musicals de Madrid, beca rebuda de S. M. la Reina Sofia.

Imparteix cursos en la Universitat de València i en escoles i universitats de França, Bèlgica, Itàlia, Mèxic, Malàisia, Qatar, Espanya i els EUA Participa en les produccions del departament d'Educació del Palau de les Arts.Apassionat de la gestió cultural i la investigació, dissenya projectes com el Festival Iturbis per a la Diputació de València, o el Festival dels Horts, del qual és creador i director artístic, una proposta innovadora que conjumina música i patrimoni i que des de 2018 se celebra en una masia de l'horta valenciana amb la participació de reconeguts intèrprets de prestigi internacional.

Modificat el Divendres, 25 Setembre 2020 11:16