‘Anar al gimnàs’ o ‘fer dieta’ cauen del top 5 de propòsits d'any nou per la Covid-19

Dimecres, 23 Desembre 2020 12:32 Escrit per  Bulb Publicat en Cultura i oci Vist 454 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El coronavirus ha canviat per complet els propòsits d'any nou del 70% dels espanyols. Passar temps amb els éssers estimats, gaudir de la naturalesa i la sostenibilitat escalen posicions, mentre que els objectius materials passen a un segon pla. Així ho revela l'estudi "Propòsits d'Any Nou després de la pandèmia de laCovid-19", elaborat per la startup d'energia 100% renovable Bulb entre més de 1.000 ciutadans, que evidencia un augment de la consciència ambiental a Espanya.

 

En el top 5 del rànquing de propòsits desapareixen els tradicionals i típics objectius d'apuntar-se al gimnàs o fer dieta. Aquest 2021, els espanyols s'enfoquen menys en el físic i més en la salut i l'entorn. Les prioritats per al nou any se centren a portar una vida més saludable i més sostenible i, també, a viatjar més, metes que es colen entre els primers llocs del rànquing i que escalen posicions en comparació amb el rànquing de 2020.

 

Entre els propòsits que aconsegueixen mantenir la seua posició en la classificació després de l'impacte de la pandèmia destaquen 'estalviar diners' i 'passar més temps amb la parella, família i amics'. Els canvis en el rànquing de propòsits d'any nou de Bulb evidencien la gran influència que la Covid-19 ha tingut no sols en el dia a dia dels espanyols, sinó també en les seues metes i escala de prioritats.

 

El coronavirus ha fet que més del 70% dels espanyols es preocupe ara més per la protecció del planeta. Després de 10 mesos de pandèmia, el 76% s'ha proposat ser més sostenible com un dels principals propòsits de 2021. A aquest efecte, entre les principals accions que introduiran en la seua rutina es troben reciclar més, usar menys plàstic i consumir energia 100% renovable.

 

La sostenibilitat també ha arribat a les llars espanyoles, que s'han convertit en un espai fonamental durant el 2020, amb prop del 90% dels enquestats que afirma que els agradaria convertir la seua casa en un espai més verd i ecològic en 2021. Per a això, els ciutadans s'han proposat reduir el consum d'electricitat a casa, comprovar i millorar l'aïllament de la llar i, de nou, passar-se a energia verda amb la finalitat de tindre un impacte positiu en l'entorn.

 

La relació entre la pandèmia i l'emergència climàtica ha fet augmentar la conscienciació ambiental dels espanyols, que ara veuen com a prioritari frenar la crisi climàtica i ajudar a protegir el medi ambient. En concret, un 75% dels enquestats ha assegurat que si la destrucció del planeta no frena, el món haurà d'enfrontar-se prompte a noves pandèmies.

Modificat el Dimecres, 23 Desembre 2020 12:35