Halloween: OCU adverteix contra l'abús de maquillatge en xiquets xicotets

Dimecres, 27 Octubre 2021 15:29 Escrit per  OCU Publicat en Cultura i oci Vist 221 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ofereix tota una sèrie de consells de seguretat per a celebrar Halloween sense esglais (i gastant el just). En qualsevol cas, abans d'adquirir un producte per a xiquets és recomanable comprovar que etiquetat inclou el marcatge CE, nom i direcció del fabricador i que està indicat per a xiquets, ja que llavors haurà superat unes proves de seguretat específiques.

 

Compte amb el maquillatge, els esmalts i els tints en esprai
- No utilitzar el maquillatge en quantitats excessives. Poden causar reaccions al·lèrgiques o de sensibilitat, sobretot en la pell dels més xicotets. Davant qualsevol reacció (picor, enrogiment…), aclarir-la bé amb aigua.

- Ull amb els esmalts, tenen dissolvents que poden ser perillosos. Especialment amb els xiquets, que solen emportar-se les mans a la boca.

- Millor una perruca, un mocador o un capell que un esprai per a tenyir el pèl: les substàncies químiques que conté poden ingerir-se durant la seua aplicació.

 

Revise la disfressa a fons
- Ha d'estar elaborat amb un material no inflamable, amb accessoris de goma, no metàl·lics, ni tallants, i sense cordons en el coll. Si és per a un menor de tres anys, sense peces xicotetes que puga engolir-se.

- Si la disfressa porta caputxa, careta o màscara, assegurar-se que no limita la visió. I si és llarg, que no supere els turmells del xiquet, podria entropessar-se.

- Abans d'usar-ho convé llavar-ho. Si no és llavable, airejar-ho 48 hores per a limitar la concentració de substàncies potencialment perilloses.

- Compte amb les lents de contacte de fantasia: d'ulls de serp, de zombi, de vampir… No han de comprar-se per internet, basars o botigues de disfresses; únicament on hi haja un professional òptic.

 

La decoració de la llar, millor fer-la un mateix
- És una oportunitat per a estalviar i usar productes reutilitzables o naturals: autèntiques carabasses de la fruiteria, fulles caigudes dels arbres, pinyes... I els monstres poden fabricar-se amb ajuda dels xiquets, reutilitzant els rotllos de paper higiènic, els envasos de iogurt o el paper acolorit.

- Compte amb les veles: a més del risc d'incendi, poden emetre substàncies perilloses (millor si no estan perfumades). Convé ventilar l'habitació i evitar que estiguen a l'abast dels més xicotets.

 

I recorde el coronavirus
Els majors de cinc anys han d'usar màscara en interiors i en exteriors on no es puga mantindre la distància d'1,5 metres, excepte convivents. Una bona idea perquè no li la lleven, és pintar-les per a donar-los un aire més divertit.

Quant a les llepolies, és preferible comprar les que venen embolicades individualment, perquè en les cistelles ficaran les mans molts xiquets. Tampoc està de més deixar un pot de gel hidroalcohòlic al costat de la porta.

 

Modificat el Dimecres, 27 Octubre 2021 15:30