Com evitar embossos a l'estiu i afrontar l'operació eixida amb èxit

Divendres, 30 Juliol 2021 12:01 Escrit per  Acierto.com Publicat en Educació Vist 449 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aquest estiu al voltant de 8 de cada 10 viatgers triaran les destinacions nacionals per a gaudir de les seues vacances. Així ho apunten les dades que maneja Acierto.com, que també estima que fins al 90% usaran el cotxe per a desplaçar-se a aquests llocs. Una situació que incrementarà el nombre de vehicles en carretera i que podria generar embossos.

 

De fet només fins al diumenge, la DGT preveu 72.000 desplaçaments. El comparador d'assegurances de cotxe recopila alguns consells per a evitar aquests embossos i analitza com es formen.

 

Conduir pel carril dret
D'aquesta manera, els carrils d'una autovia estan preparats per a albergar uns 2.000 vehicles a l'hora. Els problemes comencen quan la xifra s'acosta als 1.700. No obstant això, la quantitat de cotxes no és l'únic desencadenant dels embossos, sinó que la disminució de la velocitat és una altra de les principals causes.

 

Per exemple, amb cada canvi de carril es produeix una baixada important de la velocitat. És per això que els experts recomanen circular pel carril dret i utilitzar l'esquerre solo per a avançar. A més, és important senyalitzar amb els intermitents aquests canvis per a advertir a la resta d'usuaris de la via i permetre que s'anticipen.

 

Respectar la velocitat i distància de seguretat
Circular a la velocitat apropiada i indicada en el tram és un altre punt fonamental. Això vol dir també no circular més ràpidament del que es permet, perquè és en aquests casos quan podrien donar-se maniobres brusques que reduïren la velocitat sobtadament. A més, no podem perdre de vista que l'excés de velocitat es troba darrere del 20% dels accidents amb víctimes.

 

Mantenir la distància mínima també és fonamental, apunta Acierto.com. "Quan un vehicle circula massa prop del qual li precedeix i, per la raó que siga, el de davant frena una mica, pot desencadenar-se una retenció", indica. I això genera un efecte acordió que afecta a tot el trànsit. Uns metres arrere pot donar-se un embós important.

 

Planificar el viatge
El comparador Acierto.com també recomana planificar els viatges per a evitar els dies i hores amb major densitat de trànsit. Val la pena, per exemple, matinar o esperar al vespre per a no agafar l'operació eixida. A més, a l'estiu això ens permetrà conduir en les hores més fresques del dia.

 

Durant el viatge, podem consultar en la ràdio (o que ho faça el nostre copilot) l'estat de les carreteres. Algunes aplicacions compten amb actualitzacions en temps real, alguna cosa que ens permetrà evitar trams congestionats.

 

Evitar les distraccions
Les distraccions són un altre focus de frenades brusques i sinistres. Qualsevol moviment per a observar el paisatge, alguna anomalia en la carretera, interactuar amb els passatgers... Poden generar perilloses distraccions. Tant, que es produeixen més de 300 morts a l'any en carretera per distraccions.

 

Portar l'equipatge ben col·locat és clau ací. Un moviment inesperat en l'habitacle podria generar distraccions. Per no parlar que les maletes podrien eixir disparades en una frenada brusca -multiplicant el seu pes-. Per desgràcia, més del 20% d'aquells que viatgen amb cotxe porten equipatge dins de l'habitacle sense les corresponents mesures de seguretat.

 

Revisar el cotxe, clau per a evitar embossos
El comparador d'assegurances de cotxe Acierto.com també recorda la importància de revisar el cotxe abans d'emprendre un viatge llarg. De fet es tracta d'una cosa clau per a no patir una avaria en carretera, una altra de les principals causants de les congestions. Per desgràcia, la posada a punt del vehicle i les revisions continuen sent l'assignatura pendent dels espanyols.

 

En concret i segons les dades de l'entitat, el 49% només porta el seu cotxe al taller si detecta algun problema, i un terç dels conductors no realitza les revisions estipulades pel fabricant. D'altra banda, el 46% canvia les rodes després de recórrer més de 50.000 quilòmetres amb elles i un 12% després de superar els 65.000 quilòmetres. Els experts fixen el límit entorn dels 40.000 quilòmetres.

 

Tot això provoca que el 40% dels conductors haja necessitat recórrer a la cobertura d'assistència en carretera de la seua assegurança de cotxe. L'antiguitat dels vehicles també influeix directament en el risc de patir avaries i accidents en carretera. Respecte a aquests últims, els vehicles que superen la dècada d'edat són els que més es veuen implicats en sinistres amb víctimes mortals i danys a tercers.

Modificat el Dijous, 26 Agost 2021 11:28