La FAPE sol·licita ajudes als mitjans davant l'enfonsament publicitari

Dilluns, 23 Març 2020 14:40 Escrit per  FAPE Publicat en Empreses Vist 513 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La FAPE sol·licita al Govern que estudie i aprove un pla d'ajudes específiques als mitjans de comunicació per a evitar que l'enfonsament de la publicitat, a causa de l'aturada de l'economia i les mesures d'emergència derivades de la pandèmia del coronavirus, cause el tancament d'empreses editores i acomiadaments generalitzats.

 

La FAPE alerta al Govern que el periodisme, un dels pilars de la democràcia, no pot permetre's una repetició de la crisi del decenni de la recessió, on el sector dels mitjans va ser un dels més colpejats, amb 13.000 ocupacions perdudes i desenes d'empreses tancades.

 

La desaparició de mitjans no sols és greu per la pèrdua d'ocupacions, sinó que afecta també la necessària pluralitat informativa que exigix la democràcia perquè els ciutadans formen la seua pròpia opinió i prenguen les seues decisions en llibertat.

 

El Govern ha de considerar l'impagable servei públic que, en aquesta duríssima crisi, estan prestant a la societat aquells mitjans que aposten per la informació veraç, verificada i contrastada amb fonts fiables, base del periodisme de qualitat, que és sens dubte la millor barrera contra les notícies falses, les faules i els rumors que tant de mal estan fent a les persones i a la democràcia.

 

Els mitjans i els periodistes estan fent un esforç formidable per a garantir el dret d'informació dels ciutadans. Al seu torn, el creixement de les audiències en aquests dies confirma que els ciutadans aprecien l'alt servei públic que els estan oferint els periodistes i els mitjans que se sostenen en l'esmentat periodisme de qualitat.

 

Per a mantenir aquest imprescindible ben públic essencial, la FAPE considera oportú i necessari un pla d'ajudes específic per als mitjans, condicionat sempre a assegurar el manteniment de l'ocupació en unes redaccions que van resultar ja molt afeblides durant la passada recessió.

 

Si, com demanen els editors, una de les mesures passara per l'increment de la publicitat institucional, la FAPE reclama la màxima transparència i pluralitat en el repartiment de la inversió.

Modificat el Dilluns, 23 Març 2020 14:42