Cooperativisme agroalimentari valencià

Dimarts, 31 Març 2020 12:59 Escrit per  Cooperatives Agro-alimentàries de la CV Publicat en Empreses Vist 497 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana ha remés en el matí del diumenge una carta a les seues cooperatives associades, convidant-los a coordinar-se amb les autoritats locals per a posar a la seua disposició els equips que utilitzen habitualment per a la realització de tractaments fitosanitaris. En les circumstàncies actuals, aquests equips poden ser de gran utilitat per a la realització de labors de desinfecció, en col·laboració amb les brigades municipals i els reforços de la Unitat Militar d'Emergències (UME).

 

Diferents cooperatives ja havien començat a fer-ho en els seus municipis, sempre en contacte directe amb els Ajuntaments. Amb aquesta carta, signada pel president de Federació, es convida a generalitzar aquesta pràctica, com a fórmula per a evitar la propagació del virus i afavorir la prevenció de nous contactes.

 

En la missiva es recorda que "estem passant temps molt difícils" i que "l'impacte de la pandèmia ens està posant a tots a prova". Per això, apel·lant a l'arrelament que les cooperatives valencianes han demostrat sempre amb el territori i al seté dels principis cooperatius -l'interés per la comunitat-, s'indica que és necessària "la posada en pràctica de mesures d'asèpsia i higiene que dificulten l'expansió del virus", per la qual cosa s'anima a les cooperatives a col·laborar amb els Ajuntaments amb la utilització d'aquests equips en labors de desinfecció.

 

Des de l'inici de la crisi sanitària del coronavirus, les cooperatives han fet un pas al capdavant com a element fonamental en la producció i distribució d'aliments sans i assegurances. Respectant sempre les indicacions sanitàries, han reforçat la seua activitat per a garantir que els punts de venda es troben proveïts en tot moment.

 

El president de Federació, Cirilo Arnandis, destaca que "en aquesta crisi, estem veient que la resposta del sector cooperatiu agroalimentari valencià està sent exemplar. Més enllà de garantir la producció i distribució d'aliments o la prestació de serveis bàsics en el medi rural, estem trobant vies per a aprofitar els nostres mitjans humans i materials en benefici de la comunitat. Aquesta actitud forma part del nostre ADN, del nostre tradicional arrelament i vinculació amb el territori i estem compromesos a continuar fent tot el que siga a la nostra mà per a ajudar a l'esforç col·lectiu que està realitzant el nostre país per a superar la pandèmia".

 

El cooperativisme agroalimentari valencià
Segons les últimes dades de l'Informe Socioeconòmic del Cooperativisme Agroalimentari Valencià, corresponents al tancament de l'exercici 2017, existixen en la Comunitat Valenciana un total de 365 cooperatives, que representen l'11% del total nacional. D'aquesta xifra, 343 són cooperatives de primer grau i 22 de segon. La seua massa social d'aquestes cooperatives està formada per 192.385 persones i mantenen un total de 19.804 ocupacions directes, sent el 76% dels mateixos de caràcter fix o fix-discontinu.

 

La facturació agregada d'aquestes cooperatives va ascendir als 2.092 milions d'euros, dels quals 1.257 pertanyen al valor final de la producció comercialitzada, que es calcula llevant duplicitats i activitats de subministraments de la xifra agregada.

Modificat el Dimarts, 31 Març 2020 13:00