La Policia Nacional alerta d'una temptativa viral de frau a través de phishing

Dimecres, 01 abril 2020 14:12 Escrit per  Publicat en Empreses Vist 517 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Policia Nacional alerta d'una temptativa viral de frau a través de phishing, realitzada mitjançant l'enviament massiu d'email suposadament enviat per una multinacional logística estatunidenca dedicada al comerç electrònic. Els ciberdelinqüents utilitzen els logos de la mercantil per a donar aparença d'autenticitat i utilitzen en la capçalera del missatge una adreça que induïx a engany sobre el compte de correu que des de la qual realment s'està enviant el missatge. D'aquesta manera pretenen enganyar a l'usuari per a obtenir les seues credencials d'accés i les dades de la targeta bancària vinculada al nostre compte, amb l'objectiu de realitzar un ús fraudulent.

 

Ciberpatrullatge de la Xarxa

Des de l'entrada en vigor de l'Estat d'Alarma, el fet que els ciutadans estiguen confinats en els seus habitatges fa que augmente l'use d'Internet, sobretot per a realitzar compres. Por això, els especialistes en ciberdelinqüència de la Policia Nacional han intensificat la vigilància i monitoratge dels moviments presumiblement il·lícits por la Xarxa i les xarxes socials. Fruit d'això, recentment s'ha detectat una temptativa viral de frau a través de phishing, mitjançant l'enviament massiu de correus electrònics que suplanten la identitat d'una multinacional logística. L'email rebut per la víctima indica que el seu compte ha sigut bloquejada per motius de seguretat, en haver detectat accessos il·legítims, instant a l'usuari que punxe en un enllaç per a "desbloquejar el compte". En prémer l'enllaç s'obri una nova finestra en el navegador, també amb l'estètica de l'empresa original, que oferix dues opcions: "crear un compte nou" o "iniciar sessió". En qualsevol dels dos casos, els ciberdelinqüents tindran accés a les dades introduïdes –les nostres credencials- i, a més, a la targeta bancària vinculada al compte d'usuari.

 

Especial precaució amb aquesta modalitat de phishing

La Policia Nacional advertix de la viralitat d'aquesta modalitat d'estafa i aconsella tindre una especial precaució, desconfiant de tots aquells correus procedents d'adreces desconegudes i verificant que ens trobem en la pàgina autèntica abans d'introduir les nostres credencials.

 

 

Modificat el Dimecres, 01 abril 2020 14:18